autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Pere la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
6 pere, 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare), 3 nuci, 12 linguri zahar, 100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Cojesc perele, scot cotorul. Umplu fiecare para cu cate lingura de dulceata si o jumatate de nuca. Asez perele in vas de yena uns cu unt. Presar fiecare para cu cate 2 linguri de zahar. Dau vasul la cuptorul (in prealabil incins) pentru 20-30 minute (in functie de cuptor). Trebuie sa-si schimbe culoarea, dar sa nu se rumeneasca. Servim calde, cu sosul lasat in vas. Se poate orna cu frisca naturala, fructe din dulceata,inhetata,sau dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune soia la inmuiat in apa calda cu baza pt mancare si cu busuioc, se lasa vre-o 2 ore sa se

15 voturi    5 comentarii
3h
Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tanu Balabanu , 16 aprilie 2014

    In seara asta ma bag sa gatesc Pere la cuptor, un desert minunat...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Delicios...Si eu pregatesc ceva asemanator si chiar mi-ai facut pofta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Simplu, dar delicios.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Ceva asemanator, dar cu mere fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 pere
  • 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare)
  • 3 nuci
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Conopida gratinata cu sos de brocoli