autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Pere la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
6 pere, 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare), 3 nuci, 12 linguri zahar, 100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Cojesc perele, scot cotorul. Umplu fiecare para cu cate lingura de dulceata si o jumatate de nuca. Asez perele in vas de yena uns cu unt. Presar fiecare para cu cate 2 linguri de zahar. Dau vasul la cuptorul (in prealabil incins) pentru 20-30 minute (in functie de cuptor). Trebuie sa-si schimbe culoarea, dar sa nu se rumeneasca. Servim calde, cu sosul lasat in vas. Se poate orna cu frisca naturala, fructe din dulceata,inhetata,sau dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece . Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Vinete cu masline

Vinete cu masline

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata in felii subtiri, foaia de dafin si o lingurita rasa

14 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tanu Balabanu , 16 aprilie 2014

    In seara asta ma bag sa gatesc Pere la cuptor, un desert minunat...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Delicios...Si eu pregatesc ceva asemanator si chiar mi-ai facut pofta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Simplu, dar delicios.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Ceva asemanator, dar cu mere fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 pere
  • 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare)
  • 3 nuci
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cascaval din nuci de macadamia (raw vegan)