autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Pere la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
6 pere, 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare), 3 nuci, 12 linguri zahar, 100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Cojesc perele, scot cotorul. Umplu fiecare para cu cate lingura de dulceata si o jumatate de nuca. Asez perele in vas de yena uns cu unt. Presar fiecare para cu cate 2 linguri de zahar. Dau vasul la cuptorul (in prealabil incins) pentru 20-30 minute (in functie de cuptor). Trebuie sa-si schimbe culoarea, dar sa nu se rumeneasca. Servim calde, cu sosul lasat in vas. Se poate orna cu frisca naturala, fructe din dulceata,inhetata,sau dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Prima data se caleste ceapa, taiata marunt, peste care se adauga 3 linguri de ardei cu rosii (sau

13 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Pasul 1 Taiem cartofii in rondele groase de o jumatate de cm. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tanu Balabanu , 16 aprilie 2014

    In seara asta ma bag sa gatesc Pere la cuptor, un desert minunat...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Delicios...Si eu pregatesc ceva asemanator si chiar mi-ai facut pofta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Simplu, dar delicios.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Ceva asemanator, dar cu mere fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 pere
  • 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare)
  • 3 nuci
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Orez cu sfecla rosie