autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Pere la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
6 pere, 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare), 3 nuci, 12 linguri zahar, 100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Cojesc perele, scot cotorul. Umplu fiecare para cu cate lingura de dulceata si o jumatate de nuca. Asez perele in vas de yena uns cu unt. Presar fiecare para cu cate 2 linguri de zahar. Dau vasul la cuptorul (in prealabil incins) pentru 20-30 minute (in functie de cuptor). Trebuie sa-si schimbe culoarea, dar sa nu se rumeneasca. Servim calde, cu sosul lasat in vas. Se poate orna cu frisca naturala, fructe din dulceata,inhetata,sau dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pere posate in visinata

Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat

0 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene
CARTOFI NOI LA CUPTOR CU SOS DE USTUROI

CARTOFI NOI LA CUPTOR CU SOS DE USTUROI

Cartofii se spala ,se curata si iar se spala,se scot pe un servet sa se scurga.Folia se rupe in patrate

9 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tanu Balabanu , 16 aprilie 2014

    In seara asta ma bag sa gatesc Pere la cuptor, un desert minunat...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Delicios...Si eu pregatesc ceva asemanator si chiar mi-ai facut pofta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Simplu, dar delicios.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Ceva asemanator, dar cu mere fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 pere
  • 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare)
  • 3 nuci
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce va asemanator fac si eu,doar ca adaug putin vin rosu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Soia in crusta de pesmet si susan