autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PERE MARINATE CU CREMA MASCARPONE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
250g.pere,, 150g.unt,, 15g.zahar tos,, 100ml.vin rosu demidulce,, 60g.lamaie,, 100g.mascarpone,, frunzulite de menta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Perele se curata de samburi, nu si de coaja, si se taie in sferturi.
2. Se topeste untul in tigaie si se caramelizeaza. Se adauga perele. Se intorc pe toate partile prin zaharul caramelizat. Se sting cu vinul rosu, se adauga esenta de vanilie, se lasa sa fiarba pana ce sosul capata o consistenta cremoasa. In sos, se stoarce putina zeama de lamaie.
3. Sosul si perele se pun pe farfurie. Cu ajutorul a doua linguri se fac galuste din crema mascarpone si se pun deasupra sosului, pe farfurie. Se garniseste preparatul cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "PERE MARINATE CU CREMA MASCARPONE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Recomandare pentru iubitorii de ciocolata, o combinatie de arome: ghimbir, cardamon,ciocolata si

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250g.pere,
  • 150g.unt,
  • 15g.zahar tos,
  • 100ml.vin rosu demidulce,
  • 60g.lamaie,
  • 100g.mascarpone,
  • frunzulite de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Braduti dulci