autor:

valentina ionita

» » , Inghetate, Prajituri

Pere umplute cu inghetata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
3 pere, inghetata, , Eu am pregatit o inghetata din smochine si miezul de la pere., , Pentru inghetata preparata la Robochef am folosit:, , 300 g smochine congelate, 6 linguri zahar, 2 linguri lapte, miezul de la pere, , Pentru sirop:, , 6 linguri de zahar tos, 250 ml apa, esenta de vanilie dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Perele se spala,se taie la codita ca un capacel ,dar acesta nu se arunca,se scoate cu grija miezul si se indreapta putin la cotor pentru a sta perele in picioare.
Separat se pun la fiert apa,zaharul ,esenta de vanilie, si se fierb pana se obtine un sirop.Se adauga perele si se fierb la foc mic cca 2 minute intorcandu-se cu grija si continuu pe toate partile.Perele se scot pe o farfurie si dupa ce s-au racit se tin la rece 2-3 ore.
Se umplu cu inghetata si se aseaza deasupra capacelul pentru a da din nou forma perelor.

Inghetata am obtinut-o astfel:

Se taie smochinele asa congelate pe jumatate, se pun in vasul special de la Robochef impreuna cu miezul de la pere si incepem prelucrarea.In momentul in care fructele sunt sfaramate se toarna laptele, zaharul si se reporneste motorul pana se obtine inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere umplute cu inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe de padure

Prajitura cu fructe de padure

Se bat albusurile spuma si se lasa in asteptare. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Noua ne place tare mult...Sper sa va placa la fel de mult si voua... Va multumesc pt aprecieri...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    O reteta excelenta pentru o zi de vara.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Multumesc ...

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Rafinament frantuzesc. Excelent !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata super si cred ca este si buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      O sa-ti placa in mod sigur...

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Interesanta reteta...am salvat-o!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Multumesc Vera...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Cred ca este ft buna,inghetata si-mi place combinatia!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Multumesc mult Silvia...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      interesanta reteta.inghetata de smochine nam mancat niciodata.trebuie ca e bun totul.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Un desert tare rafinat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Sunt tare gustoase Alice si ti le recomand cu drag...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Mi-ai facut o poftaaaaa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc Carmen si ma bucur ca iti place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc mult lumi...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Sunt sigura ca sunt un deliciu,felicitari se intelege ca ai votul meu de fiecare data si nota 10 cu multe stelute.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      foarte interesant imi place ai votul meu si am si salvat reteta

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Foarte apetisante! Imi plac si perele, dar si inghetata preparata de tine!

    • Fara foto

      camelia grosu , 13 februarie 2010

      Super delicios!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 3 pere
  • inghetata
  • Eu am pregatit o inghetata din smochine si miezul de la pere.
  • Pentru inghetata preparata la Robochef am folosit:
  • 300 g smochine congelate
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • miezul de la pere
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri de zahar tos
  • 250 ml apa
  • esenta de vanilie dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Noua ne place tare mult...Sper sa va placa la fel de mult si voua... Va multumesc pt aprecieri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tort cu frisca si ananas