Pere umplute cu inghetata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pere umplute cu inghetata

Ingrediente

  • 3 pere
  • inghetata
  • Eu am pregatit o inghetata din smochine si miezul de la pere.
  • Pentru inghetata preparata la Robochef am folosit:
  • 300 g smochine congelate
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • miezul de la pere
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri de zahar tos
  • 250 ml apa
  • esenta de vanilie dupa gust

Mod de preparare

Perele se spala,se taie la codita ca un capacel ,dar acesta nu se arunca,se scoate cu grija miezul si se indreapta putin la cotor pentru a sta perele in picioare.

Separat se pun la fiert apa,zaharul ,esenta de vanilie, si se fierb pana se obtine un sirop.Se adauga perele si se fierb la foc mic cca 2 minute intorcandu-se cu grija si continuu pe toate partile.Perele se scot pe o farfurie si dupa ce s-au racit se tin la rece 2-3 ore.

Se umplu cu inghetata si se aseaza deasupra capacelul pentru a da din nou forma perelor.

Inghetata am obtinut-o astfel:

Se taie smochinele asa congelate pe jumatate, se pun in vasul special de la Robochef impreuna cu miezul de la pere si incepem prelucrarea.In momentul in care fructele sunt sfaramate se toarna laptele, zaharul si se reporneste motorul pana se obtine inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta