Perele se spala,se taie la codita ca un capacel ,dar acesta nu se arunca,se scoate cu grija miezul si se indreapta putin la cotor pentru a sta perele in picioare.
Separat se pun la fiert apa,zaharul ,esenta de vanilie, si se fierb pana se obtine un sirop.Se adauga perele si se fierb la foc mic cca 2 minute intorcandu-se cu grija si continuu pe toate partile.Perele se scot pe o farfurie si dupa ce s-au racit se tin la rece 2-3 ore.
Se umplu cu inghetata si se aseaza deasupra capacelul pentru a da din nou forma perelor.
Inghetata am obtinut-o astfel:
Se taie smochinele asa congelate pe jumatate, se pun in vasul special de la Robochef impreuna cu miezul de la pere si incepem prelucrarea.In momentul in care fructele sunt sfaramate se toarna laptele, zaharul si se reporneste motorul pana se obtine inghetata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii