Perisoare cu sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 felie de paine
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1-2 cuburi Knorr Vita -se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare
  • sare
  • piper
  • pt sos
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina potrivita
  • 5-6 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet
  • 1 cub de legume knorr
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, paine inmuiata in lapte si bine scoarsa, patrunjellul tocat marunt, oul batut., cub Knorr Vita, sare, piper, dupa gust. Din compozitia obitnuita se modeleaza perisoare rotunde, de marimea nucilor, care se fierb in apa cu sare 15 minute.
Se scot cu spumiera cind sunt gata fierte. In zeama ramasa se fierb ceapa, morcovul si telina. Dupa ce au fiert, se paseaza prin sita.
Rosiile se curatade pielite, se taie cubulete si se fierb cu apa cat sa le acopere. Apoi se paseaza prin sita si se amesteca cu piureul de legume.
Se dilueaza piureul cu zeama in care au fiert legumele si perisoarele, se adauga faina desfacuta cu putina apa si ulei, zaharul, otetul, felioare de usturoi , foaia de dafin, cimbrul, un cub de legume knorr, sare si piper, dupa gust. se lasa sa fiarba 5 minute, amastecand mereu, apoi se adauga periosele si se mai fierb 5 minute. Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise