autor:

GABRIELA

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Perisoare Din Orez Cu Sos Tomat

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
200 g orez, 2 ardei grasi, 200 g ciuperci, o ceapa, o telina, 3-4 linturi ulei, 3 galbenusuri, o lingura amidon alimentar, 500 g rosii decojite, 1 fir de praz, 100 ml vin, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se calesc ceata taiata marunt, telina si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga ciupercile tocate marunt si orezul.
Se amesteca usor, apoi se condimenteza cu sare si piper si se adauga 500 ml apa. Se acopera si se lasa la foc mic, pana infloreste orezul si absoarbe toata apa.
Cand se raceste orezul, se amesteca cu galbenusurile, amidonul, un varf de sofran, sare, piper. Se formeaza perisoare, care se fierb intr-o oala cu apa si sare, 5-6 minute. Se scot cu spumiera si se servesc cu sos de rosii.

SOSUL
Ceapa verde si prazul se taie rondele si se calesc in ulei. Se sting cu cateva lingrui de apa si se fierbe inabusit 10 minute.
Se aduaga vinul, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se fierbe inabusit jumatate de ora si se condimenteaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare Din Orez Cu Sos Tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu legume

Orez cu legume

Se fierbe orezul, adaugandu-se in apa o lingurita de ulei de floarea sorelui (sau de masline), pentru

4 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Gnocchi cu sos Arrabbiata

Gnocchi cu sos Arrabbiata

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza