Ingrediente
200 g orez, 2 ardei grasi, 200 g ciuperci, o ceapa, o telina, 3-4 linturi ulei, 3 galbenusuri, o lingura amidon alimentar, 500 g rosii decojite, 1 fir de praz, 100 ml vin, sare, piper.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Se amesteca usor, apoi se condimenteza cu sare si piper si se adauga 500 ml apa. Se acopera si se lasa la foc mic, pana infloreste orezul si absoarbe toata apa.
Cand se raceste orezul, se amesteca cu galbenusurile, amidonul, un varf de sofran, sare, piper. Se formeaza perisoare, care se fierb intr-o oala cu apa si sare, 5-6 minute. Se scot cu spumiera si se servesc cu sos de rosii.
SOSUL
Ceapa verde si prazul se taie rondele si se calesc in ulei. Se sting cu cateva lingrui de apa si se fierbe inabusit 10 minute.
Se aduaga vinul, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se fierbe inabusit jumatate de ora si se condimenteaza dupa gust.
constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010
O bunatate !