Se calesc ceata taiata marunt, telina si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga ciupercile tocate marunt si orezul.
Se amesteca usor, apoi se condimenteza cu sare si piper si se adauga 500 ml apa. Se acopera si se lasa la foc mic, pana infloreste orezul si absoarbe toata apa.
Cand se raceste orezul, se amesteca cu galbenusurile, amidonul, un varf de sofran, sare, piper. Se formeaza perisoare, care se fierb intr-o oala cu apa si sare, 5-6 minute. Se scot cu spumiera si se servesc cu sos de rosii.
SOSUL
Ceapa verde si prazul se taie rondele si se calesc in ulei. Se sting cu cateva lingrui de apa si se fierbe inabusit 10 minute.
Se aduaga vinul, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se fierbe inabusit jumatate de ora si se condimenteaza dupa gust.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii