autor:

Lia Maria

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Perla neagra 1

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Ingrediente
Blat 1, 8 albusuri, 16 linguri zahar, 200g nuca macinata, 1 lingura faina, Blat 2, 8 albusuri, 16 linguri zahar, 200g nuca de cocos, 1 lingura faina, Blat 3, 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, Crema, 16 galbenusuri, 400g zahar, 10 linguri apa, 1 lingurita extract de vanilie, 400g unt (margarina Rama), 1 lingura cacao, Décor, 1 lingura pudra de cacao

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Incepem cu coacerea blaturilor, care se vor raci pana terminam de preparat crema. In primul rand pornim cuptorul la 170*, cu ventilatie sau 160* fara optiunea ventilatie.
Pentru primul blat, batem albusurile cu zaharul, ajutandu-ne de robot sau la mana, cu un tel, pana optinem o bezea tare, apoi cu o paleta (lingura) , incorporam usor nuca amestecata cu faina.
Tapetam o tava de 43/32cm, cu hartie de copt si golim compozitia primului blat in ea si nivelam usor. Dam la copt pentru 20’.
Pentru al doilea blat, procedam la fel ca si la primul, doar ca vom inlocui nuca normal cu nuca de cocos, iar timpul de coacere este acelasi. Lasam blaturile la racit.
Pentru al treilea blat, separam albusurile de galbenusuri, le batem bine cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul pe rand, pana optinem o bezea tare, adaugam apoi cele doua galbenusuri si la final faina . Amestecam usor cu o paleta, de jos in sus pana se omogenizeaza. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/30 cm, adaugam coca, nivelam si coacem pandispanul pentru 20’ , in aceleasi conditii ca si foile de bezea cu nuca.
Acum trecem la crema  atentie, se pregateste pe aburi !
Intr-un bol incapator (asezat pe baie de aburi ) frecam si fierbem cele 16 galbenusuri cu zaharul, apa si extractul de vanilie pana ce crema se ingroasa. Luam apoi crema de pe aburi, o acoperim si o lasam la racit.
Cand aceasta, este rece complet, punem untul in bolul mixeru-lui, il spumam (frecam) bine si adaugam rand pe rand cate o lingura de crema, pana o incorporam pe toata. La final vom optine un bol plin cu o crema aerata, extrem de fina si aromata .
Impartim crema in doua, in jumatate adaugam lingura de cacao pe care neaparat o cernem si o incorporam bine in crema. Astfel optinem a doua crema pentru tort.
Asamblare: Cele doua foi de bezea le taiem in doua pe lung, astfel ele ajung aproximativ de dimensiunea pandispanului (copt intr-o tava de dimensiune mai mica ).
Prima foaie de la baza tortului este : blat de nuca, apoi crema de vanilie, blat nuca de cocos, crema cacao, blat nuca ,crema de vanilie, blat nuca de cocos, crema cacao si deasupra foaia de pandispan peste care cernem pudra de cacao. Asta este tot .
Tortul se da la rece pentru cel putin una ora, dupa care se poate portiona si servi cu placere .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Perla neagra 1" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Minitarte cu piersici

Minitarte cu piersici

Preparare : pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem

9 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice


  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Rusu , 30 noiembrie 2015

    Am facut-o.E o bunatate....fina fina

  • Fara foto

    Iulia Radu , 25 ianuarie 2015

    FOARTE BINE ARATA,o s-o incerc!

  • Fara foto

    Brinza Mihaela , 24 ianuarie 2015

    Super bun!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

      Mulțumesc Cornelia Jacobs ! Pe cât de bine arată , pe atât de buna este

    • Fara foto

      Cornella Jacobs , 19 ianuarie 2015

      arata superb de bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

17 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 200g nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • Blat 2
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 200g nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • Blat 3
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 16 galbenusuri
  • 400g zahar
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400g unt (margarina Rama)
  • 1 lingura cacao
  • Décor
  • 1 lingura pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Budinci
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Mulțumesc Cornelia Jacobs ! Pe cât de bine arată , pe atât de buna este

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort deliciu primavaratec Tort deliciu primavaratec

Mod de preparare a blaturilor: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in vasul de la robot, albusurile cu zaharul si cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort tiramisu