autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pernite cu curmale

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
pentru 24 de bucati, 250 gr. unt + pentru uns tava, 100 gr. faina, 275 gr. gris, 50 gr. zahar, 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita praf de copt, 1 lingura suc de portocala, 7 linguri de apa, 175 gr. curmale curatate si taiate marunt, pudra pentru presarat

Dificultate: Medie Timp: 6h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit
si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.
2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat, framantati aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si i-l lasati 15 minute ca aluatul sa absoarba lichidul, impartiti aluatul in 24 de bucati.
3. incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeti o tava cu unt, inabusiti putin curmalele taiate marunt cu untul ramas, amestecand in continou pana se inmoaie curmalele in jur de 4~5 minute, faramitati-le cu furculita si lasati-le sa se raceasca,impartiti implutura de curmale in 24 de bilute ~ 1/3 din lingurita.4. infainati mainile cu faina si faceti in centrul fiecarei bucati de aluat cate o adancitura cu degetul si puneti in ea cate o biluta din curmale, lipiti marginile aluatului astfel, inchinzand implutura,suciti aluatul intre palme, formand un oval, puneti pernitile formate in tava si faceti cu partea laterala a furculitei niste dungulite figurate dupa dorinta.5. coaceti 20 de minute, avand grija ca aluatul sa nu sa se rumeneasca,dupa ce se racesc le presarati cu pudra de zahar vanilat.
Pernitele coapte au o structura faramicioasa si sant putin crocante, se topesc in gura, numai bune la o cana cu ceai intr-o seara friguroasa de iarna :)
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de Craciun cu mere

Prajitura de Craciun cu mere

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu

49 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Delicioase...

  • Fara foto

    steauainserarii , 30 decembrie 2009

    Pernite cu smochine din CURMALE?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Bun,bun.prezentarea de nota 10 cu felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Foarte bună, Anastasia!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Arata grozav de bine. Felicitari pentru prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pentru 24 de bucati
  • 250 gr. unt + pentru uns tava
  • 100 gr. faina
  • 275 gr. gris
  • 50 gr. zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 lingura suc de portocala
  • 7 linguri de apa
  • 175 gr. curmale curatate si taiate marunt
  • pudra pentru presarat

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fursecuri