autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Pernite cu sunca si masline

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
1 bucata foaie de placinta, masline verzi cu morcovi(sau ardei), sunca presata(felii), seminte de chimen, 1 albus de ou (batut putin cu furculita)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie foaia de placinta in fasii. Feliile de sunca, in doua, la fel si maslinele.
Pe fiecare fasie de aluat punem o bucata sunca si jumatati de masline, dupa care rulam si inchidem aluatul la capete.
Tapetam o tava cu hartie de copt, o presaram cu putina faina, asezam pernitele una langa alta(cu putin spatiu intre ele), le ungem cu putin albus, presaram cateva boabe de chimen si le punem in cuptorul incins pt 20’, la foc mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu sunca si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cornulete cu crenvursti

Cornulete cu crenvursti

Drojdia se freaca cu zaharul intr-o canita pentru a se lichefia. Din faina, drojdie, sare, lapte

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Pateuri

Pateuri

Umplutura de sunca: se fierbe la foc mic faina dizolvata in lapte amestecand continuu pana cand sosul

15 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Sunt foarte aspectuoase si apetisante

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Apetisante........

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata foaie de placinta
  • masline verzi cu morcovi(sau ardei)
  • sunca presata(felii)
  • seminte de chimen
  • 1 albus de ou (batut putin cu furculita)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ardei umpluti a la Monique