autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri

Pernite dulci

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 1kg 400gr faina, 40 gr drojdie proaspata, 400 ml lapte caldut, 1 lingura miere, 4 oua, 200 gr zahar, un praf de sare, semintele rase de la doua pastai de vanilie, 115 gr unt topit, 200 gr iaurt gras, , Pentru umplutura, branza de vaci (amestecata cu coaja de lamaie rasa+miere+putin gris pana cand se leaga), ciocolata cu lapte, amaruie sau alba, gem/dulceata, ou batut cu lapte, pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

40 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc volumul.Se incorporeaza untul topit urmat de iaurt.
Faina se pune intr-un bol mare si se face o gaura in mijloc.Se toarna in gaura drojdia cu laptele si se amesteca.Se adauga apoi amestecul cu oua si se framata pana la omogenizare.Aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut 40 minute.
Dupa cele 40 minute, aluatul se intinde si se taie in patratele.Pe jumatate din numarul patratelelor se pune umplutura (in mijloc).Se ung laturile patratelelor cu ou si se acopera cu celelalte patratele, se preseaza usor si se pun pernitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Se lasa pernitele la crescut 30 minute, acoperite.
Intre timp se incinge cuptorul la 180°C.Se ung pernitele cu ou si se dau la copt pana cand au crescut si s-au rumenit usor, 20-25 minute.Dupa ce s-aur racit putin se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pernite dulci de pui

Pernite dulci de pui

Se face intai un ''lapte de cocos'' din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tort cu citrice

Tort cu citrice

Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca

8 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2012

    ce idee minunata aceasta prajiturica

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Foarte aromate si apetisante.

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    mersi de idee, am sa incerc :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Minunate pernitele si umplutura -incearca sa combini brinza de vaca cu brinza de uns 5% restul ingridentelor ramanind acelasi sa stii ca brinza iese mai cremoasa si foarte gustoasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Delicioase,arata minunat........

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Nemaipomenite pernitele tale,sigur se topesc in gura...mama ce pofta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

40 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1kg 400gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 lingura miere
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • un praf de sare
  • semintele rase de la doua pastai de vanilie
  • 115 gr unt topit
  • 200 gr iaurt gras
  • Pentru umplutura
  • branza de vaci (amestecata cu coaja de lamaie rasa+miere+putin gris pana cand se leaga)
  • ciocolata cu lapte
  • amaruie sau alba
  • gem/dulceata
  • ou batut cu lapte
  • pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Lucica (Chef de cuisine)

ce idee minunata aceasta prajiturica

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Ducesa"