autor:

gheorghe irina

» » Aperitive

Pernute picante de cartofi

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii) 375 gr faina 2 oua 50 gr cascaval 50 gr unt, susan ,curry ,praf de usturoi ,piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Punem cartofii le fiert. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare

Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,

Mie mi-au intrat fix 375 gr faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Obtinem o biluta elastica,pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat,pe care le prajim intr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).

Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici,le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe,

Sunt tare bune si picante bine iar inauntru raman goale:

Se pot servi si reci. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute picante de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta Rustica

Tarta Rustica

Pentru aluatul fraged amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

30 voturi    9 comentarii
2h
Aperitive
Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Pt a umple rosiile am folosit vinete cu coaja alba coapte, preparate cu maioneza. Rosiile

9 voturi    6 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii) 375 gr faina 2 oua 50 gr cascaval 50 gr unt
  • susan ,curry ,praf de usturoi ,piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pateuri cu ciuperci