Punem cartofii le fiert. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare
Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,
Mie mi-au intrat fix 375 gr faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.
Obtinem o biluta elastica,pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat,pe care le prajim intr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).
Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici,le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe,
Sunt tare bune si picante bine iar inauntru raman goale:
Se pot servi si reci. Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii