Am pus untura si o lingura zdravana de faina in bolul mixeru-lui si l-am pus la treaba :-D , dupa aprox 2' am adaugat cate un ou si cate putin din cantitatea de zahar, mixand in continuare, la viteza mica 8-O am continuat pana am adaugat toate ouale si tot zaharul, iar la final am adaugat si zaharul vanilat. Am mixat inca cateva minutele vreo 5', nu mai mult ;-) dar la viteza mai mare, pana ce zaharul s-a dizolvat in mare parte. Am oprit robotul si am adaugat in compozitie, nuca maruntita si faina, in trepte, amestecand la inceput cu o paleta, apoi cand aluatul a fost mai vartos, l-am transferat pe planseta infainata. Am framantat in continuare, adaugand faina, pana am optinut un aluat bine legat si nelipicios.
L-am intins, gros de un deget :lol: , cum scrie in reteta...l-am decupat , eu am ales o forma de floare :-D , dar voi le puteti decupa/taia dupa preferinta :lol:, apoi i-am asezat in tava.
Mi-au iesit 2 tavi mari de aragaz si inca cateva intr-o tavita mica :lol: .
Am incalzit cuptorul si am copt pesmeciorii la 180* functie coacere sus+jos, timp de 15'.
Cum sa-u racit putin, i-am gustat si sun woau ! - "curcubeu pe cerul gurii" ;-) , chiar nu mai au nevoie de nimic in plus, sunt de-li-ciosi !
Va recomand din tot sufletul sa incercati reteta, chiar merita :-P .
Spor la preparat si pofta buna !
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii