autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Pesmeciori

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
150g unt, 150g zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 albuş, 1 pachet zahăr vanilat, 3 linguri nucă pisată, 1 lingură zahăr tos, făină cât cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freacă spumă zahărul cu untul, se adaugă pe rând cele trei gălbenuşuri, zahărul vanilat, nucile pisate şi făină cât cuprinde, se frământă repede, coca obţinută trebuie să fie moale. Se fac cu mâna turtiţe groase de 1 cm si diametru de 5-6 cm. Se aşează pe tavă şi se ung fiecare cu albuş de ou bătut iar deasupra se presară nucă pisată amestecată cu zahăr tos.
Se coc la foc potrivit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesmeciori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pesmeciori cu nuca

Pesmeciori cu nuca

Am pus untura si o lingura zdravana de faina in bolul mixeru-lui si l-am pus la treaba :-D , dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

56 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Simplu si bun !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Bun, bun.Deliciosi.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 150g unt
  • 150g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 3 linguri nucă pisată
  • 1 lingură zahăr tos
  • făină cât cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Simplu si bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pancakes