autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Pesmeciori

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
150g unt, 150g zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 albuş, 1 pachet zahăr vanilat, 3 linguri nucă pisată, 1 lingură zahăr tos, făină cât cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freacă spumă zahărul cu untul, se adaugă pe rând cele trei gălbenuşuri, zahărul vanilat, nucile pisate şi făină cât cuprinde, se frământă repede, coca obţinută trebuie să fie moale. Se fac cu mâna turtiţe groase de 1 cm si diametru de 5-6 cm. Se aşează pe tavă şi se ung fiecare cu albuş de ou bătut iar deasupra se presară nucă pisată amestecată cu zahăr tos.
Se coc la foc potrivit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesmeciori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pesmeciori cu nuca

Pesmeciori cu nuca

Am pus untura si o lingura zdravana de faina in bolul mixeru-lui si l-am pus la treaba :-D , dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Simplu si bun !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Bun, bun.Deliciosi.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 150g unt
  • 150g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 3 linguri nucă pisată
  • 1 lingură zahăr tos
  • făină cât cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Simplu si bun !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu prune si nuca