Peste cu cartofi prajiti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Peste cu cartofi prajiti

Ingrediente

  • Pentru cartofii prajiti
  • • 650 gr cartofi, decojiti
  • • 1 lingura ulei
  • • 1 albus
  • • sare si piper
  • Pentru peste
  • • 4 fileuri de cod sau pangasius, cam 125 gr fiecare
  • • 4 linguri maioneza
  • • 50 gr pesmet
  • • 1 lingura unt, topit
  • • 1 lingura parmezan, ras
  • • 1 lingura patrunjel, tocat
  • • 1 lingura tarhon, tocat
  • • sare si piper negru sau condiment de peste
  • • frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie, pentru ornat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Se pune apa la fiert intr-un vas.

2. Se pun cartofii intr-o cratita, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa stea acoperiti 5 minute.Se scurg si se usuca pe servetele de hartie.Se taie fiecare cartof pe lungime, in felii groase de 2 cm, care la randul lor se taie in 2 sau in 3.

3. Se unge o tava cu putin ulei.Se bate albusul spuma, apoi se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca.Se toarna albusul peste cartofi si se amesteca bine.Se pun cartofii in tava si se dau la cuptor 35 minute, avand grija sa fie intorsi si pe cealalta parte.

4. Intre timp, se prepara pestele.Se unge cu putin ulei o tava care nu lipeste.Se pun fileurile de peste cu pielea in jos.Se intinde cate o 1 lingura de maioneza peste fiecare fileu.

5. Se amesteca pesmetul cu untul, parmezanul, verdeturile si se sareaza si pipereaza dupa gust.Se intinde acest amestec pe fiecare fileu de peste, presandu-l usor.

6. Se coace la cuptor, cat mai sus, in ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor.Pentru a servi, se impart fileurile si cartofii in 4 farfurii si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise