autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste sicilian

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline., , Pentru sos- 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb., , (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.

3. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste asiatic

Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Fish finger (file de peste pane)

Fish finger (file de peste pane)

Fileul de peste se curata bine, se taie bucati de cca 2/10 cm. Se stropeste cu zeama de lamaie (dupa

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste de 200 g (cod
  • merluciu etc.)
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sos- 150 g telina (tulpini)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g rosii decojite taiate bucatele
  • 100 g masline negre
  • 2 linguri capere
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Fara foto

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pangasiu cu rosii