autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste sicilian

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline., , Pentru sos- 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb., , (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.

3. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Carpaccio de caracatita

Carpaccio de caracatita

Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste de 200 g (cod
  • merluciu etc.)
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sos- 150 g telina (tulpini)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g rosii decojite taiate bucatele
  • 100 g masline negre
  • 2 linguri capere
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Fara foto

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
File de somon la gratar si garnitura de legume nature