autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste sicilian

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline., , Pentru sos- 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb., , (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.

3. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cus-cus cu file de peste la cuptor

Cus-cus cu file de peste la cuptor

Spalam fileurile, le punem intr-o tava de yenna la cuptor pentru 30 de minute.Punem capacul la forma

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
File de cod cu lamaie

File de cod cu lamaie

Pestele se spala, se presara cu sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in

0 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste de 200 g (cod
  • merluciu etc.)
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sos- 150 g telina (tulpini)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g rosii decojite taiate bucatele
  • 100 g masline negre
  • 2 linguri capere
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Fara foto

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu peste pane