autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste sicilian

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline., , Pentru sos- 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb., , (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.

3. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu peste (Peixe com arroz)

Orez cu peste (Peixe com arroz)

Spalam legumele si taiem in bucati potrivite, taiem in cuburi carnea curata fara pielita si oase

16 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste de 200 g (cod
  • merluciu etc.)
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sos- 150 g telina (tulpini)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g rosii decojite taiate bucatele
  • 100 g masline negre
  • 2 linguri capere
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Fara foto

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon la cuptor cu salata a-la Florin