autor:

» » Mancaruri cu peste

Peste sicilian

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline., , Pentru sos- 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb., , (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.

2. Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.

3. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 1 comentariu

  • Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste de 200 g (cod
  • merluciu etc.)
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sos- 150 g telina (tulpini)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g rosii decojite taiate bucatele
  • 100 g masline negre
  • 2 linguri capere
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

e bun,si eu il prepar la fel,mai ales ca sunt in Sicilia...mai putin telina..

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Stiuca Umpluta