Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind pina cind amestecul se ingroasa si capata culoarea lamiii.Se combina faina cu praful de copt.Se adauga treptat in mixtura de ou,alternativ cu laptele si untul;se amesteca bine(compozitia trebuie sa fie groasa).
Se intinde uniform intr-o tava de copt,unsa.Se coace la 175 grade,12-15 minute;se testeaza cu o scobitoare.Se racoresc 10 minute in tavi inainte sa se rastoarne si sa se raceasca pe gratar.Se taie prajitura in patrate.Se dau la congelator.
Intr-o cratita mare se combina zaharul,apa si sarea de lamiie.Se da in clocot,fara sa se amestece,pina cind termometrul arata 108 grade.Se raceste pina la 38 grade;se adauga zaharul pudra,se bate totul omogen.Pastrind glazura calda,se inmoaie prajiturile in ea,tinute cu 2 furculite,lasind excesul sa se scurga.Se pun pe gratar.Se adauga apa fierbinte,cite o lingurita,daca glazura devine prea groasa.Se lasa prajiturile sa se usuce foarte bine.Se decoreaza cu glazura si granule colorate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii