autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Petits fours speciale

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2011

Ingrediente
2oua,2galbenusuri,1 cana de zahar,2 cani de faina alba,2lingurite praf de copt,o jumatate cana de lapte, linguri unt topit., Glazura:4cani de zahar,2 cani de apa,1/4 lingurita sare de lamiie,3 cani de zahar pudra,un tub de glazura decorativa si granule decorative., Obligatoriu un termometru pentru ca altfel nu va iesi glazura.

Dificultate: Ridicata Timp: 8h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind pina cind amestecul se ingroasa si capata culoarea lamiii.Se combina faina cu praful de copt.Se adauga treptat in mixtura de ou,alternativ cu laptele si untul;se amesteca bine(compozitia trebuie sa fie groasa).
Se intinde uniform intr-o tava de copt,unsa.Se coace la 175 grade,12-15 minute;se testeaza cu o scobitoare.Se racoresc 10 minute in tavi inainte sa se rastoarne si sa se raceasca pe gratar.Se taie prajitura in patrate.Se dau la congelator.
Intr-o cratita mare se combina zaharul,apa si sarea de lamiie.Se da in clocot,fara sa se amestece,pina cind termometrul arata 108 grade.Se raceste pina la 38 grade;se adauga zaharul pudra,se bate totul omogen.Pastrind glazura calda,se inmoaie prajiturile in ea,tinute cu 2 furculite,lasind excesul sa se scurga.Se pun pe gratar.Se adauga apa fierbinte,cite o lingurita,daca glazura devine prea groasa.Se lasa prajiturile sa se usuce foarte bine.Se decoreaza cu glazura si granule colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Petits fours speciale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piscoturi-Alpahores

Piscoturi-Alpahores

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu lamaie si jeleu

Fursecuri cu lamaie si jeleu

Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei. Untul moale, cu un praf de sare si cu

6 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Un deliciu...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Sant tare frumusele...de bune nu mai zic yumi,yumi...Felicitari !*****

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    ce bine arata .............oare imi vor iesi?

Dificultate

Ridicata

Timp

8h

8 voturi

Ingrediente

  • 2oua,2galbenusuri,1 cana de zahar,2 cani de faina alba,2lingurite praf de copt,o jumatate cana de lapte, linguri unt topit.
  • Glazura:4cani de zahar,2 cani de apa,1/4 lingurita sare de lamiie,3 cani de zahar pudra,un tub de glazura decorativa si granule decorative.
  • Obligatoriu un termometru pentru ca altfel nu va iesi glazura.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosi umplute