autor:

Zotu

» » Prajituri

PETTIT BEURRE - BISCUITI

Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2008

Ingrediente
250 g faina, 75 g unt, 125 g smanatana, 3 galbenusuri, 500 g faina, 2 plicuri cu zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 vf de cutit de bicarbonat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Bicarbonatul se stinge cu putina zeama de lamaie, in rest, toate ingredientele se amesteca bine, se formeaza un aluat din care se fac forme diferite, se dau la cuptor la foc moale.
Daca ti-a placut reteta noastra "PETTIT BEURRE - BISCUITI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 75 g unt
  • 125 g smanatana
  • 3 galbenusuri
  • 500 g faina
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 vf de cutit de bicarbonat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Zotu
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul,

14 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura de foi cu crema de ciocolata