autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

PHANOUROPITA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
sucul de la 4 - 5 portocale mari, 2-3 linguri esenţă de portocale, 300 g zahăr, cca 600 - 700 g făină, 250 ml ulei de măsline ( să nu vă sperie cantitatea), 100 g miez de nuci mărunțit, 100 g stafide, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu stins in zeamă de lămâie, 1 linguriță rasă praf de scorțișoară, 1 linguriță rasă praf de cuișoare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amestecă zahărul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa rămasă după ce aţi stors portocalele, esenţă de portocale și se amestecă bine. Adăugați făina prin cernere, amestecând să nu se formeze cocoloașe. Adăugați uleiul și restul de ingrediente ( nucă, stafidele, praful de scorțișoară și praful de cuișoare) și amestecați până obțineți o pastă omogenă de consistența checului sau pandișpanului.
Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă bine cu ulei de măsline, apoi băgați tava la cuptor pentru coacere (cca 40 de minute).
Înainte să scoateți din cuptor, verificați prăjitura cu o scobitoare, iar dacă este necesar mai lăsați câteva minute.
mai multe despre Sf Mare Mucenic Fanurie si ritual aflati de pe blog http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2013/08/ritualul-si-retetele-pentru-turtite-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "PHANOUROPITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Foietaj cu mar, nuca si miere

Foietaj cu mar, nuca si miere

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2014

    multumesc mult Stelianos...

  • Fara foto

    Stelianos-mimi Kainamisis , 18 iunie 2014

    incercatio reteta facuta de calugari e ft bn si sanatoasa

  • Fara foto

    Stelianos-mimi Kainamisis , 18 iunie 2014

    salutari marilena si dragi cititori,scuzatima dar va dau reteta originala de fanuropita,,,nu cas eu bukatar vestit sau contrazik pe cineva dar merg mereu la minastiri si am cumparat o carte in lb greaca cu agio fanurio si la sf carti e reteta de fanuropita facuta de calugari deci reteta originala faina 3 cani o cana ulei masline, o cana stafide negre, o cana stafide albe, o cana nuci, o cana seminte floarea soarelui,,sucul de la o portokala si de la o lamaie si coaja rasa daca vretiasta am adaugat eu,o cana zahar ,o cana de apa,praf de copt o lingurita stins in otet,toate acestea se framanta iasa un aluat moale ca la clatite putin mai virtos se pune hirtie dec copt in tava si se coace o ora la 180 gragese pudreaza cu zahr pudra

    • Fara foto

      Valentina Ionita , 31 ianuarie 2014

      Buna Marlena, sucul se adauga chiar de la inceput... Se amesteca zaharul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa ramasa dupa ce ati stors portocalele, esenta de portocale și se amesteca bine ...Doamne ajuta>>>

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2014

      Buna Marlena...Sucul se pune de la inceput...Se amesteca zaharul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa ramasa dupa ce ati stors portocalele, esenta de portocale și se amesteca bine s .a .m .d ca in reteta...Doamne ajuta...

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 29 ianuarie 2014

      cand pui sucul de portocale ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

      e delicioasa intr-adevar...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

      un deliciu trebuie sa fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • sucul de la 4 - 5 portocale mari
  • 2-3 linguri esenţă de portocale
  • 300 g zahăr
  • cca 600 - 700 g făină
  • 250 ml ulei de măsline ( să nu vă sperie cantitatea)
  • 100 g miez de nuci mărunțit
  • 100 g stafide
  • 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu stins in zeamă de lămâie
  • 1 linguriță rasă praf de scorțișoară
  • 1 linguriță rasă praf de cuișoare

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult Stelianos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Pilaf