Se amestecă zahărul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa rămasă după ce aţi stors portocalele, esenţă de portocale și se amestecă bine. Adăugați făina prin cernere, amestecând să nu se formeze cocoloașe. Adăugați uleiul și restul de ingrediente ( nucă, stafidele, praful de scorțișoară și praful de cuișoare) și amestecați până obțineți o pastă omogenă de consistența checului sau pandișpanului.
Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă bine cu ulei de măsline, apoi băgați tava la cuptor pentru coacere (cca 40 de minute).
Înainte să scoateți din cuptor, verificați prăjitura cu o scobitoare, iar dacă este necesar mai lăsați câteva minute.
mai multe despre Sf Mare Mucenic Fanurie si ritual aflati de pe blog http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2013/08/ritualul-si-retetele-pentru-turtite-si.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii