Piept de pui si camembert in crusta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui si camembert in crusta

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 100-200 g piept de pui
  • 1 rotita branza Camembert
  • 2-3 smochine deshidratate
  • 2-3 linguri merisor deshidratat
  • 1 galbenus de ou
  • miezul de la 2-3 nuci
  • seminte de chimion

Mod de preparare

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se spala pieptul de pui, se presara vegeta (eventual facuta in casa), se frige pe gratar iar cand s-a racit se taie cubulete.

Smochinele se taie si ele cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, merisorul si miezul de nuca.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se intinde o foaie de aluat.

Se aseaza in mijloc (in forma de cerc) jumatate din amestecul cu piept de pui.

Se aseaza apoi rotita de Camembert iar deasupra cantitatea din amestec ramasa.

Se impacheteaza in forma de patrat iar marginile in exces se indeparteaza (nu se introduc dedesubt deoarece aluatul nu se va coace).

Din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm.

Se intind fasiile pe o alta foaie de copt la distanta de 1,5 cm intre ele si se formeaza reteaua/ gratarul.

Se aseaza pachetelul patrat peste gratar, cu fata in jos si se lipesc marginile gratarului deasupra.

Se intoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.

Se presara chimion si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute pana ce crusta formata capata o nuanta aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise