autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Piept de pui si camembert in crusta

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
1 pachet aluat foietaj, 100-200 g piept de pui, 1 rotita branza Camembert, 2-3 smochine deshidratate, 2-3 linguri merisor deshidratat, 1 galbenus de ou, miezul de la 2-3 nuci, seminte de chimion

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se spala pieptul de pui, se presara vegeta (eventual facuta in casa), se frige pe gratar iar cand s-a racit se taie cubulete.

Smochinele se taie si ele cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, merisorul si miezul de nuca.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se intinde o foaie de aluat.

Se aseaza in mijloc (in forma de cerc) jumatate din amestecul cu piept de pui.

Se aseaza apoi rotita de Camembert iar deasupra cantitatea din amestec ramasa.

Se impacheteaza in forma de patrat iar marginile in exces se indeparteaza (nu se introduc dedesubt deoarece aluatul nu se va coace).

Din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm.

Se intind fasiile pe o alta foaie de copt la distanta de 1,5 cm intre ele si se formeaza reteaua/ gratarul.

Se aseaza pachetelul patrat peste gratar, cu fata in jos si se lipesc marginile gratarului deasupra.

Se intoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.

Se presara chimion si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute pana ce crusta formata capata o nuanta aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si camembert in crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza si marar

Pateuri cu branza si marar

Intrun bol amestecam branza, mararul si ouale. Intindem amestecul pe foaia de placinta si rulam cu

7 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Boikos - painicele

Boikos - painicele

In robotul de bucatarie se pun toate ingredientele si cu pulsuri se amesteca pana se formeaza un

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2015

    :( din pacate nu am reusit sa fac mai multe poze.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 13 ianuarie 2015

    Cu siguranta ca e o minunatie ! Ce gust, ce aroma....Pacat ca nu ai mai multe poze ! Vad ca nici pe blog nu ti-ai pus altele....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2015

    Cu siguranta ca e o minunatie ! Ce gust, ce aroma....Pacat ca nu ai mai multe poze ! Vad ca nici pe blog nu ti-ai pus altele....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 100-200 g piept de pui
  • 1 rotita branza Camembert
  • 2-3 smochine deshidratate
  • 2-3 linguri merisor deshidratat
  • 1 galbenus de ou
  • miezul de la 2-3 nuci
  • seminte de chimion

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

:( din pacate nu am reusit sa fac mai multe poze.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Steluţe cu telemea