Piept de pui si camembert in crusta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui si camembert in crusta

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 100-200 g piept de pui
  • 1 rotita branza Camembert
  • 2-3 smochine deshidratate
  • 2-3 linguri merisor deshidratat
  • 1 galbenus de ou
  • miezul de la 2-3 nuci
  • seminte de chimion

Mod de preparare

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se spala pieptul de pui, se presara vegeta (eventual facuta in casa), se frige pe gratar iar cand s-a racit se taie cubulete.

Smochinele se taie si ele cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, merisorul si miezul de nuca.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se intinde o foaie de aluat.

Se aseaza in mijloc (in forma de cerc) jumatate din amestecul cu piept de pui.

Se aseaza apoi rotita de Camembert iar deasupra cantitatea din amestec ramasa.

Se impacheteaza in forma de patrat iar marginile in exces se indeparteaza (nu se introduc dedesubt deoarece aluatul nu se va coace).

Din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm.

Se intind fasiile pe o alta foaie de copt la distanta de 1,5 cm intre ele si se formeaza reteaua/ gratarul.

Se aseaza pachetelul patrat peste gratar, cu fata in jos si se lipesc marginile gratarului deasupra.

Se intoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.

Se presara chimion si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute pana ce crusta formata capata o nuanta aurie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor