Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.
Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
Se spala pieptul de pui, se presara vegeta (eventual facuta in casa), se frige pe gratar iar cand s-a racit se taie cubulete.
Smochinele se taie si ele cubulete si se amesteca cu pieptul de pui, merisorul si miezul de nuca.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se intinde o foaie de aluat.
Se aseaza in mijloc (in forma de cerc) jumatate din amestecul cu piept de pui.
Se aseaza apoi rotita de Camembert iar deasupra cantitatea din amestec ramasa.
Se impacheteaza in forma de patrat iar marginile in exces se indeparteaza (nu se introduc dedesubt deoarece aluatul nu se va coace).
Din foaia de aluat ramasa se taie fasii late de 1-2 cm.
Se intind fasiile pe o alta foaie de copt la distanta de 1,5 cm intre ele si se formeaza reteaua/ gratarul.
Se aseaza pachetelul patrat peste gratar, cu fata in jos si se lipesc marginile gratarului deasupra.
Se intoarce invers pachetelul, se aseaza in tava pe hartia de copt si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa.
Se presara chimion si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute pana ce crusta formata capata o nuanta aurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii