autor:

Gabriela Saleh

» » Prajituri

Piersici

Autor: Gabriela Saleh (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Saleh (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
Aluat :, -350 gr faina, -250 gr smantana, -un ou, -100gr zahar pudra, -50 gr unt, - un varf cutit sare, -o lingurita amoniac, -coaja rasa de la o lamaie, Crema:, -doua oua, -150 gr zahar tos, -doua linguri lapte, -o lingura cacao, -o vanilie, - o esenta rom, -200 gr unt, -100 gr nuci macinate

Dificultate: Medie Timp: 6h

5 voturi

Mod de preparare

Smantana se amesteca cu oul,zaharul pudra, putina sare, untul topit dar racit, coaja rasa de lamaie si la urma faina amestecata cu o lingurita amoniac. Se face un aluat mai vartos care nu se framanta mult si care se lasa 3-4 ore sa stea sau de seara pana dimineata. Se fac globulete,se asaaza in tava unsa cu ulei la distanta una de alta pentru ca ele cresc.

Se coc 30 minute la foc potrivit. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului. Cand sunt reci se scobesc iar miezul se poate macina cu masina de nuca si se adauga la crema.

Crema: ouale intregi se freaca cu zaharul si se subtiaza cu doua linguri de lapte. Se pune la bain marie si se amesteca 10 minute. Cand se ia de pe foc se adauga vanilia si cacaua. Se raceste pe un vas cu apa rece. Crema se adauga la untul frecat spuma. Se pun nucile macinate, miezul macinat si esenta de rom. Se umplu bilutele si se lipesc cate doua ca doua jumatati de piersica. Se trec prin zahar tos colorat cu vopsea alimentara rosie. Eu avand copil mic am preferat suc de compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pui cu rosii si piersici

Pui cu rosii si piersici

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Taiem piersicile si rosiile in felii cu grosimea de aproximativ

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tort cu blat de ciocolata si piersici

Tort cu blat de ciocolata si piersici

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

14 voturi    6 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

6h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -250 gr smantana
  • -un ou
  • -100gr zahar pudra
  • -50 gr unt
  • - un varf cutit sare
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • -doua oua
  • -150 gr zahar tos
  • -doua linguri lapte
  • -o lingura cacao
  • -o vanilie
  • - o esenta rom
  • -200 gr unt
  • -100 gr nuci macinate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura condimentata