autor:

Gabriela Saleh

» » Prajituri

Piersici

Autor: Gabriela Saleh (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Saleh (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
Aluat :, -350 gr faina, -250 gr smantana, -un ou, -100gr zahar pudra, -50 gr unt, - un varf cutit sare, -o lingurita amoniac, -coaja rasa de la o lamaie, Crema:, -doua oua, -150 gr zahar tos, -doua linguri lapte, -o lingura cacao, -o vanilie, - o esenta rom, -200 gr unt, -100 gr nuci macinate

Dificultate: Medie Timp: 6h

5 voturi

Mod de preparare

Smantana se amesteca cu oul,zaharul pudra, putina sare, untul topit dar racit, coaja rasa de lamaie si la urma faina amestecata cu o lingurita amoniac. Se face un aluat mai vartos care nu se framanta mult si care se lasa 3-4 ore sa stea sau de seara pana dimineata. Se fac globulete,se asaaza in tava unsa cu ulei la distanta una de alta pentru ca ele cresc.

Se coc 30 minute la foc potrivit. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului. Cand sunt reci se scobesc iar miezul se poate macina cu masina de nuca si se adauga la crema.

Crema: ouale intregi se freaca cu zaharul si se subtiaza cu doua linguri de lapte. Se pune la bain marie si se amesteca 10 minute. Cand se ia de pe foc se adauga vanilia si cacaua. Se raceste pe un vas cu apa rece. Crema se adauga la untul frecat spuma. Se pun nucile macinate, miezul macinat si esenta de rom. Se umplu bilutele si se lipesc cate doua ca doua jumatati de piersica. Se trec prin zahar tos colorat cu vopsea alimentara rosie. Eu avand copil mic am preferat suc de compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piersici

Piersici

Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul, se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi

276 voturi    42 comentarii
1h
Prajituri
Budinca cu piersici

Budinca cu piersici

Se pune orezul pentru 1 ora in apa. Dupa ce a trecut o ora se pun la fiert cele 2 cani de lapte

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

6h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -250 gr smantana
  • -un ou
  • -100gr zahar pudra
  • -50 gr unt
  • - un varf cutit sare
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • -doua oua
  • -150 gr zahar tos
  • -doua linguri lapte
  • -o lingura cacao
  • -o vanilie
  • - o esenta rom
  • -200 gr unt
  • -100 gr nuci macinate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spicy bananas-banane caramelizate picante
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide