autor:

Gabriela Saleh

» » Prajituri

Piersici

Autor: Gabriela Saleh (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Saleh (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
Aluat :, -350 gr faina, -250 gr smantana, -un ou, -100gr zahar pudra, -50 gr unt, - un varf cutit sare, -o lingurita amoniac, -coaja rasa de la o lamaie, Crema:, -doua oua, -150 gr zahar tos, -doua linguri lapte, -o lingura cacao, -o vanilie, - o esenta rom, -200 gr unt, -100 gr nuci macinate

Dificultate: Medie Timp: 6h

5 voturi

Mod de preparare

Smantana se amesteca cu oul,zaharul pudra, putina sare, untul topit dar racit, coaja rasa de lamaie si la urma faina amestecata cu o lingurita amoniac. Se face un aluat mai vartos care nu se framanta mult si care se lasa 3-4 ore sa stea sau de seara pana dimineata. Se fac globulete,se asaaza in tava unsa cu ulei la distanta una de alta pentru ca ele cresc.

Se coc 30 minute la foc potrivit. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului. Cand sunt reci se scobesc iar miezul se poate macina cu masina de nuca si se adauga la crema.

Crema: ouale intregi se freaca cu zaharul si se subtiaza cu doua linguri de lapte. Se pune la bain marie si se amesteca 10 minute. Cand se ia de pe foc se adauga vanilia si cacaua. Se raceste pe un vas cu apa rece. Crema se adauga la untul frecat spuma. Se pun nucile macinate, miezul macinat si esenta de rom. Se umplu bilutele si se lipesc cate doua ca doua jumatati de piersica. Se trec prin zahar tos colorat cu vopsea alimentara rosie. Eu avand copil mic am preferat suc de compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cobbler din piersici si mure

Cobbler din piersici si mure

Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C undgeti un vas de

0 voturi    1 comentariu
40h
Prajituri
Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici

Ouala se separa. Se bat albusurile de ou spuma. Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de

14 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

6h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -250 gr smantana
  • -un ou
  • -100gr zahar pudra
  • -50 gr unt
  • - un varf cutit sare
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • -doua oua
  • -150 gr zahar tos
  • -doua linguri lapte
  • -o lingura cacao
  • -o vanilie
  • - o esenta rom
  • -200 gr unt
  • -100 gr nuci macinate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Haioș