Piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piersici

Ingrediente

  • Pentru aluat e nevoie de:
  • 3 oua intregi,
  • 150 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja si sucul de la o lamaie,
  • 500g faina.
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 8 lg de zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom dupa gust.

Mod de preparare

Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul, se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi esenta de vanilie,lamaia si praful de copt .

Cand punem faina,amestecam cu o lingura de lemn, prima data adaugam jumatate din faina,apoi si cealalta jumatat. Va fi nevoie sa amestecati ultima data cu mana.

Se formeaza in palma bile de marimea unei nuci sau putin mai mici si se pun in tava pe hartie de copt.Se dau la cuptor cam 20 min,depinde de cuptor; ele raman albe deasupra ,dar se vede cand sunt gata ca se intaresc, iar partea asezata pe tava e maronie.

Dupa ce s-au racit, se scobesc in mijloc cu grija sa nu se crape .

Pentru crema:

200 g unt se freaca bine cu 8 lg de zahar pudra,o vanilie,2 lg cacao,esenta de rom dupa gust(eu am stors jumate de portocala)si se adauga si firimiturile ce le-am scos din piersici.

Se amesteca bine,se umplu jumatatile si se lipesc formand piersica.

Se dau prin putin colorant alimentar,galben ,verde ,rosu sau portocaliu;colorantul l-am diluat cu apa ca sa nu fie asa stridenta culoarea,apoi se dau prin zahar tos.

Mie mi-au iesit cam 33 de piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci