autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Piersici

Autor: karynna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: karynna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru aluat e nevoie de:, 3 oua intregi,, 150 g zahar,, 200 ml ulei,, 1 praf de copt,, 1 vanilie,, coaja si sucul de la o lamaie,, 500g faina., Pentru crema:, 200 g unt, 8 lg de zahar pudra, 1 esenta vanilie, 2 lg cacao, esenta de rom dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

276 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul, se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi esenta de vanilie,lamaia si praful de copt .
Cand punem faina,amestecam cu o lingura de lemn, prima data adaugam jumatate din faina,apoi si cealalta jumatat. Va fi nevoie sa amestecati ultima data cu mana.
Se formeaza in palma bile de marimea unei nuci sau putin mai mici si se pun in tava pe hartie de copt.Se dau la cuptor cam 20 min,depinde de cuptor; ele raman albe deasupra ,dar se vede cand sunt gata ca se intaresc, iar partea asezata pe tava e maronie.
Dupa ce s-au racit, se scobesc in mijloc cu grija sa nu se crape .
Pentru crema:

200 g unt se freaca bine cu 8 lg de zahar pudra,o vanilie,2 lg cacao,esenta de rom dupa gust(eu am stors jumate de portocala)si se adauga si firimiturile ce le-am scos din piersici.
Se amesteca bine,se umplu jumatatile si se lipesc formand piersica.
Se dau prin putin colorant alimentar,galben ,verde ,rosu sau portocaliu;colorantul l-am diluat cu apa ca sa nu fie asa stridenta culoarea,apoi se dau prin zahar tos.
Mie mi-au iesit cam 33 de piersici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piersici umplute la cuptor

Piersici umplute la cuptor

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin

13 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici si zmeura

Prajitura cu piersici si zmeura

Aceasta tarta este de sezon si vom putea inlocui fructele cu orice fel de fructe dorim noi din sezonul

22 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 42 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2015

    FELICITARI pentru premiu !

  • Fara foto

    Dinu Elena , 30 aprilie 2015

    votat

  • Lungu_Mihaela

    Lungu_Mihaela (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2015

    votat

    • Lungu_Mihaela

      Lungu_Mihaela (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2015

      votat

    • Fara foto

      nicoleta , 29 aprilie 2015

      Votat

    • Fara foto

      Rusu Victoria (Maestru bucatar) , 29 aprilie 2015

      Votat..neam neam

    • Cristina_Andreea

      Cristina_Andreea (Bucatar) , 26 aprilie 2015

      votat

    • Fara foto

      apostol mihaela , 26 aprilie 2015

      foarte delicioase!

    • Camelya_Carstea

      Camelya_Carstea (Bucatar) , 26 aprilie 2015

      bune

    • Fara foto

      Rose , 26 aprilie 2015

      Votat.

    • Fara foto

      Mada , 26 aprilie 2015

      Bune

    • Fara foto

      Anda Stanciu , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Fara foto

      Murariu Florina , 22 aprilie 2015

      am votat

    • Fara foto

      Paula Mihai , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat..

    • Fara foto

      Geta Geta Cryss Pestritu , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      antonia popa , 22 aprilie 2015

      super tare , mi-au iesi

    • Fara foto

      Roxy Georgy Marin Dascalescu , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      Cryss Georgy , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      Cristina Georgeta Marin , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      Georgeaugustin Marin , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      Oana Maria , 22 aprilie 2015

      delicioase

    • DANIELA RAFAY

      DANIELA RAFAY (Maestru bucatar) , 21 aprilie 2015

      f.bune

    • Fara foto

      Daniela Violeta Rafay , 21 aprilie 2015

      like

    • Fara foto

      Gavrila Daniela , 21 aprilie 2015

      gustul copilariei, savuroase

    • Fara foto

      Elena Neacsu , 21 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      Ioana COana , 21 aprilie 2015

      VOTAT-SUCCES

    • Fara foto

      Pusa Raisa , 21 aprilie 2015

      bune !

    • Fara foto

      Ghizdavu Iuliana , 21 aprilie 2015

      bafta

    • Fara foto

      Rodica Paula Caval , 21 aprilie 2015

      Excelenta!

    • Fara foto

      Geanina Iatcu Burlacu , 20 aprilie 2015

      sunt superrr....am mancat!

    • Fara foto

      Bacui Lenus , 20 aprilie 2015

      super

    • Fara foto

      Anisoara Goleanu , 20 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Fara foto

      Kamelia Ureche , 20 aprilie 2015

      9

    • Fara foto

      Mihaela Constantin , 20 aprilie 2015

      super

    • Fara foto

      Georgeta Sitaru , 20 aprilie 2015

      Like

    • Fara foto

      Paun Dana Angela , 20 aprilie 2015

      bun

    • Fara foto

      Stefania Mihai , 20 aprilie 2015

      savuroase

    • Fara foto

      Badea Monica Aurelia , 18 aprilie 2015

      cantitatile care sunt?

    • Fara foto

      Popa George , 18 aprilie 2015

      imi place

    • Fara foto

      Adriana , 17 aprilie 2015

      Nota 10

    • Fara foto

      Petrovici Daniela , 17 aprilie 2015

      ASA CEVA FACEA BUNICA MEA ,,SUPER BUN SI FRUMOS

    • Fara foto

      Pop Ioan , 16 aprilie 2015

      tare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

276 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat e nevoie de:
  • 3 oua intregi,
  • 150 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja si sucul de la o lamaie,
  • 500g faina.
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 8 lg de zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de karynna
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile

16 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece

10 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Sidy (Chef de cuisine)

FELICITARI pentru premiu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Placinta de mere, cu foi Linco
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide