autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Piersici

Autor: karynna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: karynna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru aluat e nevoie de:, 3 oua intregi,, 150 g zahar,, 200 ml ulei,, 1 praf de copt,, 1 vanilie,, coaja si sucul de la o lamaie,, 500g faina., Pentru crema:, 200 g unt, 8 lg de zahar pudra, 1 esenta vanilie, 2 lg cacao, esenta de rom dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

277 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul, se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi esenta de vanilie,lamaia si praful de copt .

Cand punem faina,amestecam cu o lingura de lemn, prima data adaugam jumatate din faina,apoi si cealalta jumatat. Va fi nevoie sa amestecati ultima data cu mana.

Se formeaza in palma bile de marimea unei nuci sau putin mai mici si se pun in tava pe hartie de copt.Se dau la cuptor cam 20 min,depinde de cuptor; ele raman albe deasupra ,dar se vede cand sunt gata ca se intaresc, iar partea asezata pe tava e maronie.

Dupa ce s-au racit, se scobesc in mijloc cu grija sa nu se crape .

Pentru crema:



200 g unt se freaca bine cu 8 lg de zahar pudra,o vanilie,2 lg cacao,esenta de rom dupa gust(eu am stors jumate de portocala)si se adauga si firimiturile ce le-am scos din piersici.

Se amesteca bine,se umplu jumatatile si se lipesc formand piersica.

Se dau prin putin colorant alimentar,galben ,verde ,rosu sau portocaliu;colorantul l-am diluat cu apa ca sa nu fie asa stridenta culoarea,apoi se dau prin zahar tos.

Mie mi-au iesit cam 33 de piersici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine. Se adauga zaharul si parful de copt si se amesteca.

4 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 42 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2015

    FELICITARI pentru premiu !

  • Dinu Elena , 30 aprilie 2015

    votat

  • Lungu_Mihaela

    Lungu_Mihaela (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2015

    votat

    • Lungu_Mihaela

      Lungu_Mihaela (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2015

      votat

    • nicoleta , 29 aprilie 2015

      Votat

    • Rusu Victoria (Maestru bucatar) , 29 aprilie 2015

      Votat..neam neam

    • Cristina_Andreea

      Cristina_Andreea (Bucatar) , 26 aprilie 2015

      votat

    • apostol mihaela , 26 aprilie 2015

      foarte delicioase!

    • Camelya_Carstea

      Camelya_Carstea (Bucatar) , 26 aprilie 2015

      bune

    • Rose , 26 aprilie 2015

      Votat.

    • Mada , 26 aprilie 2015

      Bune

    • Anda Stanciu , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Murariu Florina , 22 aprilie 2015

      am votat

    • Paula Mihai , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat..

    • Geta Geta Cryss Pestritu , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • antonia popa , 22 aprilie 2015

      super tare , mi-au iesi

    • Roxy Georgy Marin Dascalescu , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Cryss Georgy , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Cristina Georgeta Marin , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Georgeaugustin Marin , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Oana Maria , 22 aprilie 2015

      delicioase

    • DANIELA RAFAY

      DANIELA RAFAY (Maestru bucatar) , 21 aprilie 2015

      f.bune

    • Daniela Violeta Rafay , 21 aprilie 2015

      like

    • Gavrila Daniela , 21 aprilie 2015

      gustul copilariei, savuroase

    • Elena Neacsu , 21 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Ioana COana , 21 aprilie 2015

      VOTAT-SUCCES

    • Pusa Raisa , 21 aprilie 2015

      bune !

    • Ghizdavu Iuliana , 21 aprilie 2015

      bafta

    • Rodica Paula Caval , 21 aprilie 2015

      Excelenta!

    • Geanina Iatcu Burlacu , 20 aprilie 2015

      sunt superrr....am mancat!

    • Bacui Lenus , 20 aprilie 2015

      super

    • Anisoara Goleanu , 20 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Kamelia Ureche , 20 aprilie 2015

      9

    • Mihaela Constantin , 20 aprilie 2015

      super

    • Georgeta Sitaru , 20 aprilie 2015

      Like

    • Paun Dana Angela , 20 aprilie 2015

      bun

    • Stefania Mihai , 20 aprilie 2015

      savuroase

    • Badea Monica Aurelia , 18 aprilie 2015

      cantitatile care sunt?

    • Popa George , 18 aprilie 2015

      imi place

    • Adriana , 17 aprilie 2015

      Nota 10

    • Petrovici Daniela , 17 aprilie 2015

      ASA CEVA FACEA BUNICA MEA ,,SUPER BUN SI FRUMOS

    • Pop Ioan , 16 aprilie 2015

      tare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

277 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat e nevoie de:
  • 3 oua intregi,
  • 150 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja si sucul de la o lamaie,
  • 500g faina.
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 8 lg de zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de karynna
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile

17 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece

10 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Sidy (Chef de cuisine)

FELICITARI pentru premiu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac