autor:

Patty_Patty

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Piersici cu ciocolata si nuci

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, , 600g faina, 200g zahar, 100g margarina Rama Maestro, 2 oua + 1 galbenus de ou, 1/2 cana de lapte, esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt, coaja de lamaie, Pentru crema:, 150g margarina Rama Maestro, 150g nuci, 2 linguri cu cacao, 100g zahar pudra, 100g ciocolata neagra, Pentru decor:, 200 lapte, colorant alimentar(verde/rosu/galben), zahar tos

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute.
Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci.
In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile,peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra,cacao,esenta de rom si ciocolata topita.
Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!).
Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua.
Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos.
Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Aperitive reci

Aperitive reci

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca

8 voturi    6 comentarii
15 min
Retete de Craciun
Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Pentru ca este un preparat complex, s-ar putea sa va ajute si reteta filmata pe o gasiti la acest

1 vot    0 comentarii
8h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600g faina
  • 200g zahar
  • 100g margarina Rama Maestro
  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 1/2 cana de lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 150g margarina Rama Maestro
  • 150g nuci
  • 2 linguri cu cacao
  • 100g zahar pudra
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru decor:
  • 200 lapte
  • colorant alimentar(verde/rosu/galben)
  • zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

65 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva