autor:

Catalina

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Piersici de post

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2014

Ingrediente
30 linguri de zahar,, 30 linguri de apa,, 30 linguri de ulei,, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale (va fi putin lipicios),, 3 pliculete amoniac,, putina sare,, esenta de rom,, coaja de lamaie, , Pentru umplutura:, miezul de la piersici,, gem de piersici - un borcan de 800 g,, nuca maruntita, , Pentru sirop:, apa,, zahar,, 1 sfecla rosie,, 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, putin lipicios. Se formeaza bilute cat o nuca, eu le-am modelat cu putina faina sa nu se lipeasca de maini.



Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu. Se scobesc cu o varful unui cutit. Miezul il amestecam cu gemul de piersici si nucile. Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.



Se trec prin siropul pe care l-am facut astfel: pentru cel galben am stors sucul a 2 portocale (cred ca era suficient 1 ca mi-a mai ramas) se pune zahar dupa preferinta si se incalzeste doar atat cat sa se topeasca zaharul (dar se poate folosi si natural fara adaos de zahar), iar pentru siropul rosu am dat pe razatoarea mica jumatate din sfecla rosie am adaugat apa cat sa o acopere putin, zahar si am incalzit ca sa se topeasca zaharul dupa care am strecurat iar in siropul rezultat am adaugat cateva picaturi de lamaie si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca bine.



Se dau rapid jumatate din piersicute prin siropul galben si jumatate prin siropul rosu apoi prin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Piersici de post

Piersici de post

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Varza la cuptor

Varza la cuptor

se taie varza fideluta ,se pune la calit se pune si 1 lingurita de vegeta de legume,separat se caleste

9 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emilia , 05 aprilie 2017

    sunt fffff.bune si usor de facut

  • Fara foto

    Denisa Iova , 31 martie 2015

    Se poate pune lapte in loc de apa? Sa iasa mai gustoase? Si cam cu cat timp inainte le putem face? Ms

  • Fara foto

    Elena Ostache , 07 martie 2015

    Cate grame de amoniac?

    • Fara foto

      Mogos Tincuta , 27 februarie 2015

      sunt de post si am o reteta inplus acum

    • Fara foto

      Abtr Marian (Bucatar sef) , 22 decembrie 2014

      vai ce bine arata

    • Fara foto

      Liliana Taradaciuc , 19 noiembrie 2014

      3 pliculete??? nu e prea mult?

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 18 octombrie 2014

      nu poti inlocui cu nimic deoarece e singurul care fragezeste... poti incerca cu praf de copt dar cu siguranta vor fi foarte tari...

    • Fara foto

      Floareaflorica Fyk , 01 octombrie 2014

      PRAFUL DE COPT NU E BUN?

    • Fara foto

      Mariana Daniela , 01 octombrie 2014

      in orice magazin alimentar sau supermarket

    • Fara foto

      Mario Rapa , 23 septembrie 2014

      nu poti inlocui cu nimic deoarece e singurul care fragezeste... poti incerca cu praf de copt dar cu siguranta vor fi foarte tari...

    • Fara foto

      Catalina , 23 septembrie 2014

      pliculetul de amoniac are 7 grame (eu am folosit Bicarbonat de amoniu 7g Dr. Oetker) si se gaseste in orice magazin alimentar acolo unde este si praful de copt, zaharul vanilat...

    • Fara foto

      Nathaniel Kowalsky , 16 septembrie 2014

      La farmacie poți să găsești

    • Fara foto

      Alina Mitrut , 15 septembrie 2014

      dar unde se mai gaseste amoniac acum?

    • Fara foto

      Mihaela Voicu , 15 septembrie 2014

      amoniac cite grame

    • Fara foto

      Voicu Ana Maria , 14 septembrie 2014

      O idee buna cu sfecla rosie, nu am mai facut ca nu gasi colorant de calitate.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 14 mai 2014

      nu stiu, dar sincer nu cred ca poate fi inlocuit cu altceva deoarece amoniacul fragezeste produsul final...

    • Fara foto

      Georgeta Ahmed , 09 mai 2014

      cu ce pot inlocui amoniacul? multumesc

    • Fara foto

      Dinica Gabriela , 09 mai 2014

      felicitari; coloranti naturali

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 30 linguri de zahar,
  • 30 linguri de apa,
  • 30 linguri de ulei,
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale (va fi putin lipicios),
  • 3 pliculete amoniac,
  • putina sare,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • miezul de la piersici,
  • gem de piersici - un borcan de 800 g,
  • nuca maruntita
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

emilia

sunt fffff.bune si usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

3 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Prajitura de post