Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, putin lipicios. Se formeaza bilute cat o nuca, eu le-am modelat cu putina faina sa nu se lipeasca de maini.
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu. Se scobesc cu o varful unui cutit. Miezul il amestecam cu gemul de piersici si nucile. Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.
Se trec prin siropul pe care l-am facut astfel: pentru cel galben am stors sucul a 2 portocale (cred ca era suficient 1 ca mi-a mai ramas) se pune zahar dupa preferinta si se incalzeste doar atat cat sa se topeasca zaharul (dar se poate folosi si natural fara adaos de zahar), iar pentru siropul rosu am dat pe razatoarea mica jumatate din sfecla rosie am adaugat apa cat sa o acopere putin, zahar si am incalzit ca sa se topeasca zaharul dupa care am strecurat iar in siropul rezultat am adaugat cateva picaturi de lamaie si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca bine.
Se dau rapid jumatate din piersicute prin siropul galben si jumatate prin siropul rosu apoi prin zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii