Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, putin lipicios. Se formeaza bilute cat o nuca, eu le-am modelat cu putina faina sa nu se lipeasca de maini.
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu. Se scobesc cu o varful unui cutit. Miezul il amestecam cu gemul de piersici si nucile. Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.
Se trec prin siropul pe care l-am facut astfel: pentru cel galben am stors sucul a 2 portocale (cred ca era suficient 1 ca mi-a mai ramas) se pune zahar dupa preferinta si se incalzeste doar atat cat sa se topeasca zaharul (dar se poate folosi si natural fara adaos de zahar), iar pentru siropul rosu am dat pe razatoarea mica jumatate din sfecla rosie am adaugat apa cat sa o acopere putin, zahar si am incalzit ca sa se topeasca zaharul dupa care am strecurat iar in siropul rezultat am adaugat cateva picaturi de lamaie si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca bine.
Se dau rapid jumatate din piersicute prin siropul galben si jumatate prin siropul rosu apoi prin zahar.
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii