Piersici de post

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piersici de post

Ingrediente

  • 30 linguri de zahar,
  • 30 linguri de apa,
  • 30 linguri de ulei,
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale (va fi putin lipicios),
  • 3 pliculete amoniac,
  • putina sare,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • miezul de la piersici,
  • gem de piersici - un borcan de 800 g,
  • nuca maruntita
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 portocala

Mod de preparare

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, putin lipicios. Se formeaza bilute cat o nuca, eu le-am modelat cu putina faina sa nu se lipeasca de maini.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu. Se scobesc cu o varful unui cutit. Miezul il amestecam cu gemul de piersici si nucile. Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.

Se trec prin siropul pe care l-am facut astfel: pentru cel galben am stors sucul a 2 portocale (cred ca era suficient 1 ca mi-a mai ramas) se pune zahar dupa preferinta si se incalzeste doar atat cat sa se topeasca zaharul (dar se poate folosi si natural fara adaos de zahar), iar pentru siropul rosu am dat pe razatoarea mica jumatate din sfecla rosie am adaugat apa cat sa o acopere putin, zahar si am incalzit ca sa se topeasca zaharul dupa care am strecurat iar in siropul rezultat am adaugat cateva picaturi de lamaie si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca bine.

Se dau rapid jumatate din piersicute prin siropul galben si jumatate prin siropul rosu apoi prin zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise