Piersici prajite

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina,
  • 3/16 l lapte,
  • 2 cl lichior de portocale (mandarine),
  • 2 oua,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 30 g zahar,
  • 4 piersici.
  • In plus: ulei pentru prajit,
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se amesteca bine faina cu laptele, dupa care se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, lichiorul si sarea si se amesteca din nou.

Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, si se incorporeaza in aluat. Piersicile spalate se rup in doua, li se scot samburii si pe urma se taie spalturi subtiri.

Se incinge uleiul (mult) intr-o tigaie. Se trec piersicile (cu ajutorul unei furculite) prin aluat si se prajesc in ulei pana ce se rumenesc frumos. Se scurg, se presara cu zahar si se servesc imediat. Atentie: Piersicile trebuie sa „inoate” in ulei, iar uleiul nu trebuie sa fie prea incins, pentru ca altfel nu se patrund la fript. Se poate testa temperatura prajind o felie de paine in ulei. Daca se rumeneste incet, temperatura este potrivita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise