autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Piersici prajite

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina, , 3/16 l lapte, , 2 cl lichior de portocale (mandarine), , 2 oua, , 1 plic zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare, , 30 g zahar, , 4 piersici., In plus: ulei pentru prajit, , zahar pudra pentru presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se amesteca bine faina cu laptele, dupa care se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, lichiorul si sarea si se amesteca din nou.
Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, si se incorporeaza in aluat. Piersicile spalate se rup in doua, li se scot samburii si pe urma se taie spalturi subtiri.
Se incinge uleiul (mult) intr-o tigaie. Se trec piersicile (cu ajutorul unei furculite) prin aluat si se prajesc in ulei pana ce se rumenesc frumos. Se scurg, se presara cu zahar si se servesc imediat. Atentie: Piersicile trebuie sa „inoate” in ulei, iar uleiul nu trebuie sa fie prea incins, pentru ca altfel nu se patrund la fript. Se poate testa temperatura prajind o felie de paine in ulei. Daca se rumeneste incet, temperatura este potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un vas se sparg ouale, se pune tot zaharul, faina, praful de copt, uleiul si lapte cat sa se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina
  • 3/16 l lapte
  • 2 cl lichior de portocale (mandarine)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 30 g zahar
  • 4 piersici.
  • In plus: ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuri umplute cu ciocolata