autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Piersici prajite

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina, , 3/16 l lapte, , 2 cl lichior de portocale (mandarine), , 2 oua, , 1 plic zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare, , 30 g zahar, , 4 piersici., In plus: ulei pentru prajit, , zahar pudra pentru presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se amesteca bine faina cu laptele, dupa care se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, lichiorul si sarea si se amesteca din nou.
Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, si se incorporeaza in aluat. Piersicile spalate se rup in doua, li se scot samburii si pe urma se taie spalturi subtiri.
Se incinge uleiul (mult) intr-o tigaie. Se trec piersicile (cu ajutorul unei furculite) prin aluat si se prajesc in ulei pana ce se rumenesc frumos. Se scurg, se presara cu zahar si se servesc imediat. Atentie: Piersicile trebuie sa „inoate” in ulei, iar uleiul nu trebuie sa fie prea incins, pentru ca altfel nu se patrund la fript. Se poate testa temperatura prajind o felie de paine in ulei. Daca se rumeneste incet, temperatura este potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ness si ciocolata

Chec cu ness si ciocolata

Mod de preparare: Faina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul

0 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol amestecam , cu mana, oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul, praful de

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina
  • 3/16 l lapte
  • 2 cl lichior de portocale (mandarine)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 30 g zahar
  • 4 piersici.
  • In plus: ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
FELII DE BISCUITI SI ZMEURA