autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Piersici prajite

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina, , 3/16 l lapte, , 2 cl lichior de portocale (mandarine), , 2 oua, , 1 plic zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare, , 30 g zahar, , 4 piersici., In plus: ulei pentru prajit, , zahar pudra pentru presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se amesteca bine faina cu laptele, dupa care se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, lichiorul si sarea si se amesteca din nou.
Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, si se incorporeaza in aluat. Piersicile spalate se rup in doua, li se scot samburii si pe urma se taie spalturi subtiri.
Se incinge uleiul (mult) intr-o tigaie. Se trec piersicile (cu ajutorul unei furculite) prin aluat si se prajesc in ulei pana ce se rumenesc frumos. Se scurg, se presara cu zahar si se servesc imediat. Atentie: Piersicile trebuie sa „inoate” in ulei, iar uleiul nu trebuie sa fie prea incins, pentru ca altfel nu se patrund la fript. Se poate testa temperatura prajind o felie de paine in ulei. Daca se rumeneste incet, temperatura este potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PASTE CU BRANZA SI CIOCOLATA

PASTE CU BRANZA SI CIOCOLATA

Se fierb pastele,se clatesc cu apa si se lasa la racorit. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat,se

2 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Compot de corcoduse

Compot de corcoduse

la 5 kg de corcoduse se pune 1 kg de zahar. eu am avut 4,600 kg de corcoduse si am pus 800 de gr

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g faina
  • 3/16 l lapte
  • 2 cl lichior de portocale (mandarine)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 30 g zahar
  • 4 piersici.
  • In plus: ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Rafaello de casa, cu lichior de cocos