autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Piersicute

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2012

Ingrediente
3 oua intregi, 3 galbenusuri, 600 gr zahar, 250ml ulei, 750 gr faina, un plic zahar vanilat, 2 plicuri praf de copt, 2 plicuri de crema instant, cateva frunzulite verzi pentru decor, Eu am folosit compot de visine si compot de ananas,insa nu au iesit asa de colorate. Data viitoare voi folosi cum trebuie zeama de la sfecla rosie si zeama de la spanac (ambele crude si date prin storcator) sau cui nu-i place varianta poate folosi coloranti alimentari.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

300gr zahar+oua si galbenusuri se amesteca cu 200 ml ulei. Apoi, se adauga zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si amestecati pana obtineti un aluat vartos. Facem bilute potrivite (eu le-am facut mai mari), le asezam in tava cu spatiu intre ele si le dam la cuptor 20 de minute pana se rumenesc. Intre timp pregatim crema instant (eu am folosit crema de ciocolata de la Dr. Oetker), conform instructiunilor dupa pachet si o dam la rece. Dupa ce se racesc scobim bilutele cu grija sa nu sa rupa (iar ce ramane puteti amesteca cu un pachet de unt, 3-4 linguri cacao, 200 gr zahar si obtineti crema cu care umpleti piersicutele; eu am aruncat ce a ramas pentru ca am folosit crema instant), apoi le umplem cu crema si le unim, dupa care le dam prin lichidul colorat, fiecare parte o scufundam intr-o alta culoare si le dam prin zahar. Le ornam cu frunzulite verzi (eu am pus chiar de piersici) si le servim dupa vreo 2-3 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

Piersicutele intotdeauna apreciate pe masa de sarbatoare. Aluat Incepem prin a mixa ouale

10 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Sunt tare bune, faceam in tinerete, acum de cand copii sunt plecati, nu mai fac.

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 23 mai 2012

    Sunt foarte bune, eu folosesc a doua varianta de crema: ce scot din mijlocul lor amestecat cu unt frecat spuma si putin gem acrisor sa lege compozitia. Delicioase! Retetele astae vechi au si acum succes, dupa atatia si atatia ani. Parca tot vrem sa ne amintim gusturile copilariei....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

    Foarte gustoase aceste piersicute yumi,yumi, pot sa ma servesc si eu?*****

Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 600 gr zahar
  • 250ml ulei
  • 750 gr faina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri de crema instant
  • cateva frunzulite verzi pentru decor
  • Eu am folosit compot de visine si compot de ananas,insa nu au iesit asa de colorate. Data viitoare voi folosi cum trebuie zeama de la sfecla rosie si zeama de la spanac (ambele crude si date prin storcator) sau cui nu-i place varianta poate folosi coloranti alimentari.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare bune, faceam in tinerete, acum de cand copii sunt plecati, nu mai fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chec economic cu mere