Piersicute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Piersicute

Ingrediente

  • 4 oua,
  • o cana de ulei,
  • o cana de zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat (eu am pus esenta),
  • 2 plicuri de praf de copt,
  • 600-700 g de faina,
  • Pentru crema: Nutella

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zaharul si vanilia, apoi adaugam uleiul si un sfert din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca foarte bine, daca vreti puteti folosi mixerul. Lasam acoperit cam o ora la caldura si apoi adaugam restul de faina, amestecind foarte bine aluatul. Devine o masa lipicioasa.

Facem bilute foarte mici (eu am folosit lingurita cea mai mica de cafea), udind miinile in permanenta ca sa nu ni se lipeasca aluatul.

Aveti grija, aluatul va creste la cuptor deci bilutele trebuie facute cit mai mici. Se dau la cuptor la foc mic cam 20 minute. Primele 10 minute nu deschideti cuptorul. Ele trebuie sa fie albe si cu marginile maronii, atunci sint gata le scoatem de la cuptor (vor iesi foarte multe), le scobim fundul cu un cutit si le umplem.

La fel de bine se pot pastra neumplute intr-o punga citeva zile.

Pentru crema eu am folosit nutella dar puteti pune gem acrisor amestecat cu nuca sau alune ori crema de ciocolata, sau ce aveti prin casa numai sa fie o crema tare. Sincer, cu crema de Nutella au iesit ca cele pe care le mincam cind eram mica.

Amestecam miezul scos din ele cu nutella si umplem jumatatile lipindu-le una de alta astfel incit sa facem o bila. Se pune intr-un castron lapte si colorant rosu,in altul lapte cu colorant galben (eu am folosit si colorant albastru).

Trecem piersicile prin lapte galben si apoi prin cel rosu si apoi imediat prin zahar. Nu amestecati mai mult de doua culori daca vreti sa fie frumoase si estetice la sfirsit. Nu va speriati daca nu s-au muiat pe loc. Dupa ce le lasati la frigider citeva ore sau chiar de pe o zi pe alta va veti da seama ca sint moi si foarte bune. Le lasam deci intr-o tava la frigider.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor