autor:

Alice85

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele din dovlecel si ton

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
2 dovlecei marisori verzi, 2 cutii ton din conserva, 1/4 ceapa, 25 gr patrunjel tocat, 200 gr pesmet, sare, maghiran proaspat taiat marunt (cit iei in trei degete), 1 catel usturoi, ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu ajutorul unui pisalog ii zdrobim pana se face un pireu. Ii punem intr-un castronel si adaugam:--tonul scurs de ulei--ceapa taiata maruntel---pesmetul 100 gr---sare---maghiranul---usturoiul taiat marunt---patrunjelul si amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele bine.Facem chiftelele .Le trecem prin pesmetul ramas.Apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti. Scoatem si le scurgem pe un servet pentru a iesi excesul de ulei.(Servim la alegere.Eu am servit cu chopped (salam) taiat in rondele, trecut prin pesmet si prajit). Reteta aceasta am luat-o de la soacra mea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecel si ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu. Cartofii se curata de coaja

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Preparam legumele in aspic, astfel, in apa clocotita cu sare fierbem legumele congelate 10 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Selena

    Selena (Maestru bucatar) , 31 iulie 2015

    eu am inlocuit tonul cu ciupercile,am mai pus un pic de branza telemea de oaie si un ou in compozitie, a iesit o delicatesa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    frumoase si gustoase!

  • Fara foto

    ,,,,, , 19 aprilie 2010

    piftele sau chiftele?????????????????///////

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte buna reteta......imi place.......felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Super...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Ma bucur Lia ca o vei incerca ,sunt sigura ca nu vei regreta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Ai votul meu pentru aceasta reteta deosebita si simpla totodata. Am salvat-o si trebue neaparat sa o incerc. Multumim, ca ne-ai inpartasit-o si noua si nu in ultimul rand soacrei tale, de la care ai preluat-o. Felicitari !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte interesanta si aromata.Felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru comentarii:)) -Ramona maghiranul in spaniola se cheama..mejorana.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      O reteta interesanta.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Interesanta reteta!Piftele din dovlecel am mai mancat, dar in combinatie cu ton nu am incercat nicioddata. Imi place!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      obligatoriu trebe incercat,i-mi plac mult dovlecei si vinetele !cum se zice la maghiran in spaniola?o fi si pe aici da nu stiu cum il cheama.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Trebuie sa fie foarte bune,merita incercate........

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Interesant...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      interesanta reteta,merita incercata la iesirea din postul pastelui.felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Trebuie sa fie grozave...

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Interesant! Felicitari soacrei!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Rapid si gustos !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei marisori verzi
  • 2 cutii ton din conserva
  • 1/4 ceapa
  • 25 gr patrunjel tocat
  • 200 gr pesmet
  • sare
  • maghiran proaspat taiat marunt (cit iei in trei degete)
  • 1 catel usturoi
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Selena (Maestru bucatar)

eu am inlocuit tonul cu ciupercile,am mai pus un pic de branza telemea de oaie si un ou in compozitie, a iesit o delicatesa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tarta cu amestec Mexican