autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Piftelute cu maioneza si ceapa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg carne de vita, 300g costita, o ceapa calita, 2-3 felii de paine muiata in apa sau in lapte, 2 oua, o lingura pesmet, sare,, nucsoara,ienibahar, ulei pentru prajit, 1 kg ceapa, Baitzul:, o parte otet, 3 parti apa, sare,piper, ienibahar,foaie de dafin, Maioneza:, 2 galbenusuri fierte, un galbenus crud, 300 ml ulei, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Dau pe robot carnea, costita, painea,ceapa,pesmetul,condimentele, ouale. Modelez bile pe care le prajesc in ulei incins.Scot bilele pe hartie absorbanta. Ceapa taiata juliene, o oparasc in baitzul obtinut din ingredientele prezntate.
Strecor ceapa. Dupa ce s-au racit piftelutele si ceapa,le incorporez cu maioneza obtinuta din galbenusuri, ulei si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute cu maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob

Drob

Maruntaiele de miel impreuna cu ficatul de pui se curata si se spala foarte bine, apoi se pune la

30 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Rulada de porc cu omleta si legume

Rulada de porc cu omleta si legume

Am taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire si intreaga. Am batut putin

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simion Maria , 14 martie 2015

    SUNT FOARTE BUNE

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Ccred ca sunt foarte bune

  • Fara foto

    Dany , 26 ianuarie 2010

    Foarte, foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut foarte mult. Senzationale! a fost exclamatia la masa...

    • Fara foto

      maria mihalache , 25 ianuarie 2010

      Arata grozav de bine .............sincera sa fiu nu am mancat niciodata cu maioneza dar cred ca sunt delicioase ...........am sa incerc si eu mai ales ca imi place teribli de mult maioneza.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Multumesc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      YPA, chiftelute sau piftelute, ce conteaza, aici e foarte important gustul si aspectul, pt asta Cely, eu te felicit. Si mie imi plac chiftelutele dar si snitelele cu maioneza.

    • Fara foto

      YPA ,Botosani , 22 ianuarie 2010

      Probabil va feriti ,in vorbire sa pronuntati: chicior, chiatra , chiper ,o chicat.. si de aceea la chiftelute.. le spuneti "piftelute", cuvant care nu exista nici in limbajul regional. Daca tot aveti acces la internet , consultati din cand in cand dictionarul explicativ online: http://dexonline.ro/search.php?cuv=chiftelute

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 300g costita
  • o ceapa calita
  • 2-3 felii de paine muiata in apa sau in lapte
  • 2 oua
  • o lingura pesmet
  • sare,
  • nucsoara,ienibahar
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg ceapa
  • Baitzul:
  • o parte otet
  • 3 parti apa
  • sare,piper
  • ienibahar,foaie de dafin
  • Maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 300 ml ulei
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Dany

Foarte, foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut foarte mult. Senzationale! a fost exclamatia la masa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Sote de ficat cu mar