autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Piftelute cu maioneza si ceapa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg carne de vita, 300g costita, o ceapa calita, 2-3 felii de paine muiata in apa sau in lapte, 2 oua, o lingura pesmet, sare,piper, nucsoara,ienibahar, ulei pentru prajit, 1 kg ceapa, Baitzul:, o parte otet, 3 parti apa, sare,piper, ienibahar,foaie de dafin, Maioneza:, 2 galbenusuri fierte, un galbenus crud, 300 ml ulei, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Dau pe robot carnea, costita, painea,ceapa,pesmetul,condimentele, ouale. Modelez bile pe care le prajesc in ulei incins.Scot bilele pe hartie absorbanta. Ceapa taiata juliene, o oparasc in baitzul obtinut din ingredientele prezntate.
Strecor ceapa. Dupa ce s-au racit piftelutele si ceapa,le incorporez cu maioneza obtinuta din galbenusuri, ulei si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute cu maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Simion Maria , 14 martie 2015

    SUNT FOARTE BUNE

  • Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Ccred ca sunt foarte bune

  • Dany , 26 ianuarie 2010

    Foarte, foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut foarte mult. Senzationale! a fost exclamatia la masa...

    • maria mihalache , 25 ianuarie 2010

      Arata grozav de bine .............sincera sa fiu nu am mancat niciodata cu maioneza dar cred ca sunt delicioase ...........am sa incerc si eu mai ales ca imi place teribli de mult maioneza.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Multumesc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      YPA, chiftelute sau piftelute, ce conteaza, aici e foarte important gustul si aspectul, pt asta Cely, eu te felicit. Si mie imi plac chiftelutele dar si snitelele cu maioneza.

    • YPA ,Botosani , 22 ianuarie 2010

      Probabil va feriti ,in vorbire sa pronuntati: chicior, chiatra , chiper ,o chicat.. si de aceea la chiftelute.. le spuneti "piftelute", cuvant care nu exista nici in limbajul regional. Daca tot aveti acces la internet , consultati din cand in cand dictionarul explicativ online: http://dexonline.ro/search.php?cuv=chiftelute

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 300g costita
  • o ceapa calita
  • 2-3 felii de paine muiata in apa sau in lapte
  • 2 oua
  • o lingura pesmet
  • sare,piper
  • nucsoara,ienibahar
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg ceapa
  • Baitzul:
  • o parte otet
  • 3 parti apa
  • sare,piper
  • ienibahar,foaie de dafin
  • Maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 300 ml ulei
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Dany

Foarte, foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut foarte mult. Senzationale! a fost exclamatia la masa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Placinta cu carne