autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Piftie de ciolan afumat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
1 ciolan mai micut, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 capatana usturoi, 1/2 lingurita piper boabe, 1 foaie dafin, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l in apa fierbinte.
Puneti-l la fiert in apa rece cat sa acopere bine, cam 3 litri, intr-o oala cu capac. Se fierbe aproximativ 90 de minute, apoi adaugati zarzavaturile, foaia de dafin, piperul boabe. In timp ce fierbe inlaturati spuma, ca sa iasa piftia limpede.
Fierbeti inca vreo 30-40 minute pana se desprinde carnea de pe oase. Lasati sa se racoreasca. Adunati cat mai mult din grasimea de la suprafata.Puneti usturoi zdrobit sau tocat foarte fin cat doriti, dupa gust. Dupa 10-20 minute strecurati zeama. Carnea se dezoseaza foarte bine si se portioneaza. Pastrati pentru decor.
Pregatiti mai multe castronele mici de o portie. Pe fundul castronelelor puteti garnisi cu felii de morcov, patrunjel, eventual cubulete mici de gogosar, felii subtiri de castravete murat. Aranjati si bucati de carne, apoi turnati foarte incet zeama strecurata. Dupa cateva ore se incheaga si curatati grasimea care s-a adunat deasupra.
Rasturnati piftia pe farfurii intinse (sau toate pe un platou mai mare) si garnisiti frumos cu fasii de ciolan, hrean, lamaie. Se poate servi cu sos de usturoi si muraturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv COADA DE PAUN

Aperitiv COADA DE PAUN

Se taie felii lungi de castravete ce vor constitui coada paunului.Se orneaza cu baghete de morcov,cuburi

7 voturi    7 comentarii
10 min
Aperitive cu carne
Rulada din piept de gaina

Rulada din piept de gaina

1 Se desface pieptul de pe gaina cu tot cu piele, se aranjeaza pe masa si se bate putin cat sa se

19 voturi    19 comentarii
30h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    An Nou fericit si cu noroc! As avea o intrebare care nu este legata de reteta... ai terminat cumva Liceul de Constructii nr. 7, sectia Arhitectura, promotia 1977? Daca da, ma bucur, am fost colege :-) Daca nu, imi cer scuze... O seara placuta!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Cred că este tare bună! Voi face această reţetă pentru aceste Sărbători. Felicitări şi Sărbători fericite!

  • Fara foto

    Ioana , 14 iunie 2010

    Nu am mai auzit piftie cu mraturi. E apetisanta

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Arata foarte bine...

    • Fara foto

      maria mihalache , 10 ianuarie 2010

      Este un deliciu...............felicitari Doina!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Deliciu

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc. Este o reteta de la inceput. Intre timp, am mai invatat si am facut si filmulete.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi place ca orice reteta de-a ta este ilustrata extraordinar.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

46 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

An Nou fericit si cu noroc! As avea o intrebare care nu este legata de reteta... ai terminat cumva Liceul de Constructii nr. 7, sectia Arhitectura, promotia 1977? Daca da, ma bucur, am fost colege :-) Daca nu, imi cer scuze... O seara placuta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Portofele cu ciuperci si carne