Piftie de ciolan afumat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piftie de ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 ciolan mai micut
  • 1 ceapa
  • 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare

Mod de preparare

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l in apa fierbinte.

Puneti-l la fiert in apa rece cat sa acopere bine, cam 3 litri, intr-o oala cu capac. Se fierbe aproximativ 90 de minute, apoi adaugati zarzavaturile, foaia de dafin, piperul boabe. In timp ce fierbe inlaturati spuma, ca sa iasa piftia limpede.

Fierbeti inca vreo 30-40 minute pana se desprinde carnea de pe oase. Lasati sa se racoreasca. Adunati cat mai mult din grasimea de la suprafata.Puneti usturoi zdrobit sau tocat foarte fin cat doriti, dupa gust. Dupa 10-20 minute strecurati zeama. Carnea se dezoseaza foarte bine si se portioneaza. Pastrati pentru decor.

Pregatiti mai multe castronele mici de o portie. Pe fundul castronelelor puteti garnisi cu felii de morcov, patrunjel, eventual cubulete mici de gogosar, felii subtiri de castravete murat. Aranjati si bucati de carne, apoi turnati foarte incet zeama strecurata. Dupa cateva ore se incheaga si curatati grasimea care s-a adunat deasupra.

Rasturnati piftia pe farfurii intinse (sau toate pe un platou mai mare) si garnisiti frumos cu fasii de ciolan, hrean, lamaie. Se poate servi cu sos de usturoi si muraturi.

Pofta buna.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul