autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Piftie de curcan

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
2 aripi de curcan, 2 pulpe inferioare, 1 ceapa, 1 morcov, sare, usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece,o ceapa,1 morcov si 2-3 catei de usturoi.Apa trebuie sa acopere carnea cu o plalma.Cand incepe sa fiarba se curate de spuma cu lingura cu gauri,apoi se lasa sa fiarba foarte incet la foc mic.Dupa o ora se adauga sarea.Cand se desface carnea de pe oase si zeama a scazut,se ia de pe foc,se scoate carnea,se desprinde de pe oase si se aseaza in castronele sau farfurii.Zeama se strecoara si se se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca,apoi se adauga mujdei de usturoi dupa gust si se vantura cu alta oala pana capata un gust placut de usturoi.Se strecoara zeama si se toarna in castronele peste carne.
Zeama scazuta se cunoaste cand a devenit gelatinoasa,daca atunci cand o incercati este lipicioasa.Daca aveti cumva dubii ca nu o sa se inchege,se poate adauga gelatina.Dar atentie,nu puneti gelatina in zeama fierbinte ca nu se mai leaga,lasati mai intai zeama sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de curcan portionata

Piftie de curcan portionata

Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii,

63 voturi    18 comentarii
4h
Aperitive cu carne
piftie din curcan

piftie din curcan

se spala carnita de curcan si se pune la fiert cu sate ,apa se pune decat sa acopera carnea o jumatate

7 voturi    2 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

    E vara, dar cred c-o fac miine. Poate c-o sa pun mai putin usturoi, sa fie mai usor.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

    Foarte buna! Asta e si reteta pe care o folosesc eu si chiar azi o aplic. Te pupic!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Foarte buna! O prezentare pe masura.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Lucica (Chef de cuisine)

E vara, dar cred c-o fac miine. Poate c-o sa pun mai putin usturoi, sa fie mai usor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Arici din ficat de pasare
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania