autor:

autor

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Piftie de porc

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ½ kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 1telina, 2 foi de dafin, 3-4 boabe de ienibahar, 3-4 catei de usturoi (facultativ), sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

482 voturi

Mod de preparare

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet.



Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase.



Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita.



Se pune la rece sa se inchege.



Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Tot astfel se poate prepara si piftia din picioare de vaca sau, amestecat, picioare de vaca cu picioare de porc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am

3 voturi    1 comentariu
5h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii

  • Cristina , 29 ianuarie 2016

    Sì daca nu am carne afumicat?

  • Ciobîcă Ovidiu , 22 decembrie 2014

    Si eu fac piftie din picioruse de porc afumate in amestec cu pulpa si piept de pui. Oala o las aproape plina cu apa, ca sa aiba de unde scadea. Cand ajunge doar sa acopere carnea si picioarele de porc, opresc focul, strecor zeama si o las la racit, dupa care strang grasimea depusa deasupra - intre timp asez carnea in boluri, cat inca e calda. Apoi pun usturoi pisat in zeama si un pic de piper alb macinat, sa nu se inegreasca zeama. In rest, reteta este la fel cu cea de mai sus.

  • AndreeaRPN (Maestru bucatar) , 09 decembrie 2014

    o sa incerc si eu de Craciun

    • , 17 ianuarie 2014

      Si eu fac piftie din picioruse de porc afumate in amestec cu pulpa si piept de pui. Oala o las aproape plina cu apa, ca sa aiba de unde scadea. Cand ajunge doar sa acopere carnea si picioarele de porc, opresc focul, strecor zeama si o las la racit, dupa care strang grasimea depusa deasupra - intre timp asez carnea in boluri, cat inca e calda. Apoi pun usturoi pisat in zeama si un pic de piper alb macinat, sa nu se inegreasca zeama. In rest, reteta este la fel cu cea de mai sus.

    • Marin Dumitru , 31 decembrie 2013

      Mare atentie la sare. Daca este nesarata, nu va fi gustoasa. Dar nici sa nu exagerati...

    • Kamy Kamytza , 30 decembrie 2013

      azi fac si eu

    • Voicu Gelu , 24 decembrie 2013

      Si eu fac piftie din picioruse de porc afumate in amestec cu pulpa si piept de pui. Oala o las aproape plina cu apa, ca sa aiba de unde scadea. Cand ajunge doar sa acopere carnea si picioarele de porc, opresc focul, strecor zeama si o las la racit, dupa care strang grasimea depusa deasupra - intre timp asez carnea in boluri, cat inca e calda. Apoi pun usturoi pisat in zeama si un pic de piper alb macinat, sa nu se inegreasca zeama. In rest, reteta este la fel cu cea de mai sus.

    • Ravaneli Constantin Cretu , 21 decembrie 2013

      asta este piftia adevarata si se rondele de morcovi sa orneze pofta buna

    • Alexandra Catanescu , 21 decembrie 2013

      am sa incerc astazi

    • Izabela Voicu , 20 decembrie 2013

      Si eu fac piftie din picioruse de porc afumate in amestec cu pulpa si piept de pui. Oala o las aproape plina cu apa, ca sa aiba de unde scadea. Cand ajunge doar sa acopere carnea si picioarele de porc, opresc focul, strecor zeama si o las la racit, dupa care strang grasimea depusa deasupra - intre timp asez carnea in boluri, cat inca e calda. Apoi pun usturoi pisat in zeama si un pic de piper alb macinat, sa nu se inegreasca zeama. In rest, reteta este la fel cu cea de mai sus.

    • Mihaela Arsene , 20 decembrie 2013

      Si eu fac piftie din picioruse de porc afumate in amestec cu pulpa si piept de pui. Oala o las aproape plina cu apa, ca sa aiba de unde scadea. Cand ajunge doar sa acopere carnea si picioarele de porc, opresc focul, strecor zeama si o las la racit, dupa care strang grasimea depusa deasupra - intre timp asez carnea in boluri, cat inca e calda. Apoi pun usturoi pisat in zeama si un pic de piper alb macinat, sa nu se inegreasca zeama. In rest, reteta este la fel cu cea de mai sus.

    • Izabela Voicu , 20 decembrie 2013

      Acum ma apuc de treaba!Sigur o sa imi iasa ca am mai facut.Dar imi place ca reteta ta e foarte detaliata! :)

    • Izabela Voicu , 20 decembrie 2013

      Si eu fac piftie din picioruse de porc afumate in amestec cu pulpa si piept de pui. Oala o las aproape plina cu apa, ca sa aiba de unde scadea. Cand ajunge doar sa acopere carnea si picioarele de porc, opresc focul, strecor zeama si o las la racit, dupa care strang grasimea depusa deasupra - intre timp asez carnea in boluri, cat inca e calda. Apoi pun usturoi pisat in zeama si un pic de piper alb macinat, sa nu se inegreasca zeama. In rest, reteta este la fel cu cea de mai sus.

    • Lory Loredana , 20 decembrie 2013

      am sa incerc si eu azi cu toate ca eu nu am mai auzit de acest varzavat in interiorul piftiel dar incerc si va scriu cum a iesit

    • Cristian Dica , 19 decembrie 2013

      imi place la nebunie piftia de porc

    • Gospodina , 22 noiembrie 2013

      Se pun doi morcovi si doua-trei cepe, pe care le vei scoate dupa ce au fiert. In rest, piper boabe, foi de dafin (2-3) enibahar. Dupa ce a fiert si s-a racorit un pic, pui usturoi pisat. Nu uita sa strecori piftia inainte de a o pune in boluri.

    • Tzytzy Mik Tzytzy Mik , 14 noiembrie 2013

      am sa incer si eu astazi reteta asta...sper sa reusesc..dar ce zarzavat se pune?

    • Gaman Alexandrina Gaman Alexandrina , 02 septembrie 2013

      acum incerc

    • Stefan_Mitran

      Stefan_Mitran (Bucatar) , 27 decembrie 2012

      eu la fel fac piftia dar mai pun si carne si daca mai trebuie apa pun fiarta ca sa nu sa intareasca ce pui in ia,si dupa ce a iert ,asez in boluri,castron,etc iar zeama o vantur afara la frig de cateva ori dintrun vas in altu cu o inaltime de un 1m

    • Mihaela_Buculei

      Mihaela_Buculei (Bucatar) , 08 decembrie 2012

      Trebuie putin mai multa apa si atentie nu se adauga apa pe parcurs .Carnea trebuie sa pluteasca bine in apa altfel daca este mai teioasa nu se va fierbe si nu se va inchega.

    • andreea , 18 iunie 2010

      acum am pus si eu sa fac dar nu stiu cum o sa ias eu fac mancare dar piftie am facut o data si nu mia iesit si de atunci nu am mai facut acum mi am facut curaj sa fac din nou

    • OVIXP , 28 decembrie 2009

      IA CA INCER SA FAC EU NU PRE LE AM CU MANCARE DA INCER ORCUM NU STIU CE E AIA BRAHIE CARE SPUI TU DA IN FINE PUN CELELALTE SA VAD CE AMI IEISE

    • con_ulis , 24 decembrie 2009

      e nemaipomenita

    • carmen , 23 decembrie 2009

      am pus piftia pe foc.sa speram ca o sa iasa

    • camelia , 22 decembrie 2009

      piftie a fost un deliciu.

    • ani , 19 decembrie 2009

      piftia iese mai buna fara atatea legume;

    • serban , 16 septembrie 2009

      Seamana cu o ciorba rece, inchegata. Daca scoateti morcovii, telina, patrunjelul si puneti piper dupa spumare s-ar putea sa va iasa o piftie buna daca nu faceti si alte inovatii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

482 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ kg picioare sau cap de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1telina
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 3-4 catei de usturoi (facultativ)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cristina

Sì daca nu am carne afumicat?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN