autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Piftie de porc portionata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aproximativ 10-15 portii:, 2 kg carne de porc pentru piftie: 1-2 urechi, 4 picioare, 1 ciolan proaspat, carne de la cap, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 castravete acru, 1/2 gogosar acru (pentru decor), hrean ras, 1 capatana usturoi, cateva fire patrunjel verde, sare, piper (optional 1 cub de costita afumata)

Dificultate: Medie Timp: 4h

69 voturi

Mod de preparare

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
Curatati, tocati foarte fin usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora este gata.
Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc portionata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri cu carne (Cebureki s measom)

Pateuri cu carne (Cebureki s measom)

Incepem cu aluatul: Cernem faina intr-un bol, facem o gropita la mijlocul fainii adugam apa, sarea

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata ,pane

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata ,pane

Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam,folosind

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2015

    Draga Doina, reteta asta am s-o incerc de Revelion :-) Merci

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Eu fierb racitura de porc vreo 10 ore la un foc minim posibil. Iese ca lacrima.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Eu cred ca fac mai incolo. Buna ideea cu pahare de unica folosinta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Trebuie sa fac si eu cat mai curand.Eu le pun in pahare de unica folosinta cand portionez pentru mai multi musafiri.Imi place!

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Salivez de-a dreptul! Arata delicios ...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place. Chiar acum pregatesc si piftia de curcan.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Perfect, arata.Fara cuvinte...ARTA!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Super arata, eu sunt moarta dupa piftie de craciun si de pasti fac si eu, dar fac sin pui,cocos,curcan si la fel imi place sa le motzez frumos.Felicitari,arata de nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

69 voturi

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 10-15 portii:
  • 2 kg carne de porc pentru piftie: 1-2 urechi
  • 4 picioare
  • 1 ciolan proaspat
  • carne de la cap
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 castravete acru
  • 1/2 gogosar acru (pentru decor)
  • hrean ras
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare
  • piper (optional 1 cub de costita afumata)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Draga Doina, reteta asta am s-o incerc de Revelion :-) Merci

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pasare