autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Piftie de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
1,5 kg capete si picioare de pui, 300 g piept sau pulpa, 1 capatana usturoi, 2 cepe, 2 morcovi, 1 albitura (patrunjel, pastarnac), 3-4 foi de dafin, 10-12 boabe piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi de piele si se taie ghearele. Se spala bine carnea de pui si se lasa in apa 5-10 minute ca sa iasa sangele. Curatati ceapa si radacinoasele apoi puneti la fiert ghearele si capatanile in 2,5 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga morcovul, patrunjelul si ceapa.
Dupa aproximativ 30 minute adaugati pieptul sau pulpa de pui, foile de dafin, boabele de piper si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca vreo ora.
Intre timp curatati si zdrobiti usturoiul. Dupa ce a scazut zeama, lasati sa se racoreasca putin, apoi adaugati usturoiul si dregeti gustul de sare si piper. Strecurati si alegeti carnea de pe oase, apoi asezati-o in mai multe vase (farfurii, castronele mai mari, mai mici – cum doriti). Decorati cu felii sau fasii de morcovi si patrunjel.
Cine vrea poate sa mai adauge si in seama de la piftie putin usturoi zdrobit. Turnati foarte incet zeama de la piftie cu un polonic peste carnea din farfurii si dati-le la rece. In maxim 2-3 ore este inchegata.
In momentul servirii o desprindeti usor pe margine cu un cutit si o rasturnati pe o alta farfurie, apoi decorati cu peperoni, gogosari murati, castraveti, frunzulite de patrunjel, etc.
Cine doreste poate sa serveasca cu sos de usturoi sau cu ardei iuti. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de pui

Piftie de pui

Se pun puii taiati in sferturi la fiert in apa rece intr-o cratita de fiert subpresiune; se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Trandafiri aperitiv din foietaj

Trandafiri aperitiv din foietaj

Pozele spun totul despre aceste rulouri rapide si foarte de efect. Se ia una bucata de aluat de foietaj

35 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Platon Nicolae , 16 decembrie 2013

    MINUNAT

  • Fara foto

    Tea , 09 martie 2010

    Asta e un fel de zama din ghiare si capatani de pasare, fiarta, racita si intoarsa.

  • Fara foto

    Lia , 06 martie 2010

    Chiar nu inteleg nimic.

    • Fara foto

      Nela , 03 martie 2010

      Vreau sa vad carnea cruda. Vulpea cand nu ajunge la struguri, spune ca sunt ACRII. Ar trebui cineva sa-si ceara scuze pentru interventie.

    • Fara foto

      Laura , 21 februarie 2010

      Am inteles cum e cu pozele.

    • Fara foto

      Roxi , 20 februarie 2010

      Poza 4 din 4 e foarte apetisanta. Celelalte sunt de poza

    • Fara foto

      Doina , 19 februarie 2010

      Asa Doina, pune-le la punct daca intra pe retetele tale si mai si comenteaza dupa ce habar nu au cum trebuie sa arate o piftie rasturnata.

    • Fara foto

      Elena , 19 februarie 2010

      Ma uit ca nu e carne cruda in farfuria lui Cely. Poate ca nu se vede gelatina din cauza culorii farfuriei. Am vazut piftia ei, e impecabila.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ani, piftia este foarte limpede. Probabil nu ai mai vazut piftie intoarsa. Ce vezi tu deasupra este carnea aleasa de pe oase. Cely, nu pricep ce ai pus tu acolo in poza. E doar carne cruda. Nu e piftie.

    • Fara foto

      Ani , 17 februarie 2010

      Cred ca e fiarta in oala cu presiune, sau la foc foarte mare. E arajnata foarte frumos, dar mi se pare cam tulbure. Imi place sa fie limpede. Pentru asta trebuie fiarta la foc foarte mic. Nu am gasit aici nici racitura asa cum se face la noi. Scuze pentru remarca. Nu e un repros.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Si eu fac des. Am facut si de lasat de sec. Dar acum vom astepta sa treaca postul

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc. Si mie imi place mult piftia de pasare. Fac destul de des.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Foarte fine!Am salvat reteta.Ai votul meu.Mihaela

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte gustoasa piftia de pasare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

29 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Tea

Asta e un fel de zama din ghiare si capatani de pasare, fiarta, racita si intoarsa.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piept umplut cu omleta si sos de ardei copt