autor:

Fara foto

» » Aperitive

piftie din carne de porc

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 4 boabe de piper, 3 catei de usturoi (facultativ), sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satarul. Se asaza intr-o oala si se acopera cu apa in asa fel, incat nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasand sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat. Se lasa la fiert. Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor boluri. Se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in boluri peste carne, avand grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Se pune la rece sa se inchege. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Cand s-a inchegat se rastoarna pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "piftie din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui

Rulada de pui

Se calesc ciupercile (taiate marunt) cu ceapa si usturoiul. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

2 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Snitele crocante

Snitele crocante

carnea se bate pentru snitel si se condimenteaza, apoi se bate oul in care se adauga 2 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Foarte bune, apreciate tare la mine in familie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Imi place foarte mult piftia din carne de porc...ti-o recomand si pe cea din carne de curcan..este o delicatete

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Le las sa fiarba incet , de dimineata pina spre seara, la foc mic.

Dificultate

Medie

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune, apreciate tare la mine in familie.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
CHIFTELUTE DIN CARNE TOCATA DE CURCAN