Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satarul. Se asaza intr-o oala si se acopera cu apa in asa fel, incat nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasand sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat. Se lasa la fiert. Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor boluri. Se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in boluri peste carne, avand grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Se pune la rece sa se inchege. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Cand s-a inchegat se rastoarna pe o farfurie.
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii