autor:

joly-gina

» » Aperitive

piftie din curcan

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
o aripa din curcan, un copanel din curcan, 2 gaturi de curcan, 2 capatani de usturoi, apa, sare, 2 morcovi, o ceapa

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

se spala carnita de curcan si se pune la fiert cu sate ,apa se pune decat sa acopera carnea o jumatate de ora dupa care se pun si legumele
se fierbe bine ,incercam sa vedem daca este fiarta asa:se pune niste zeama pe o farfurie si o lasam putin,sa se inchege sau incercam cu degetele si daca se lipesc intre ele este gata
scoatem carnea si legumele,ceapa o aruncam si morcovul il taiem rondele si il asezam impreuna cu carnea in castronele
strecuram zeama si punem in ea usturoiul si o condimentam dupa gust
turnam zeama pest carnita si o lasam la rece pana a doua zi
este foarte buna ,pozele nu sunt asa reusite dar data viitoare sper sa-mi iasa mai bine
pofta buna!!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "piftie din curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    Te felicit ca nu ai pus gelatina! si eu fac piftie de curcan exact asa si e foarte buna .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Gustoasa si sanatoasa...

Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • o aripa din curcan
  • un copanel din curcan
  • 2 gaturi de curcan
  • 2 capatani de usturoi
  • apa
  • sare
  • 2 morcovi
  • o ceapa

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

81 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

mimi (Chef de cuisine)

Te felicit ca nu ai pus gelatina! si eu fac piftie de curcan exact asa si e foarte buna .

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftele in aluat de bere