Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea. Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede. Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe. Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii. Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii. Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii. Se lasa sa se inchege. Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii