pentru aluat
Intr-un vas punem drojdia cu 1/2 pahar apa calduta si zahar si lasam sa creasca 10 minute.
In alt vas cernem fainile adaugam sarea si amestecam putin dupa care adaugam drojdia dospita restul de apa si uleiul si framintim un aluat.
Ungem un vas cu putin ulei si punem aluatul la dospit pina se dubleaza.
Intr-o tigaie punem putin ulei sa se incinga si adaugam cepele taiate solzisori si lasam sa se inmoaie, dupa care adaugam toate mirodeniile si mai lasam putin pe foc.Se lasa ceapa sa se raceasca.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se unge o tava de tarta cu putin ulei si se intinde pe ea o patrime din aluat ca la o tarta si pe margini.
Se presoara pe aluat ceapa prajita si ouale taiate felioare si imprastiate pe toata suprafata.
Pe deasupra se pune o alta patrime de aluat intinsa ca ofoaie si se prind marginile ca sa nu se dezlipeasca.
Cu o mina umeda aranjam foaia de deasupra astfel ca in coacere ea devine mai tare si mai gustoasa.
Cantitatea de aluat ajunge la doua paini.
Cind este coapta o lasam sa se raceasca si o taiem in triunghiuri.
Sepoate servi ca aperitiv cu salata verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii