autor:

kok miori

» » Aperitive

Piine integrala umpluta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
ptr aluat, 1/2 kg faina integrala, 1/2 kg faina alba, 30 gr drojdie, 2linguri de zahar, 1lingurita de sare, 21/2pahare apa calduta, 1/4 pahar de ulei, ptr umplutura, 2-3 oua fierte in coaja, 2-3 cepi, 1lingurita carcum 1lingurita camun, 1lingurita paprica dulce, 1/2 lingurita paprica iute, sare si piper, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

pentru aluat
Intr-un vas punem drojdia cu 1/2 pahar apa calduta si zahar si lasam sa creasca 10 minute.
In alt vas cernem fainile adaugam sarea si amestecam putin dupa care adaugam drojdia dospita restul de apa si uleiul si framintim un aluat.
Ungem un vas cu putin ulei si punem aluatul la dospit pina se dubleaza.
Intr-o tigaie punem putin ulei sa se incinga si adaugam cepele taiate solzisori si lasam sa se inmoaie, dupa care adaugam toate mirodeniile si mai lasam putin pe foc.Se lasa ceapa sa se raceasca.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se unge o tava de tarta cu putin ulei si se intinde pe ea o patrime din aluat ca la o tarta si pe margini.
Se presoara pe aluat ceapa prajita si ouale taiate felioare si imprastiate pe toata suprafata.
Pe deasupra se pune o alta patrime de aluat intinsa ca ofoaie si se prind marginile ca sa nu se dezlipeasca.
Cu o mina umeda aranjam foaia de deasupra astfel ca in coacere ea devine mai tare si mai gustoasa.
Cantitatea de aluat ajunge la doua paini.
Cind este coapta o lasam sa se raceasca si o taiem in triunghiuri.
Sepoate servi ca aperitiv cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine integrala umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Minuturi(1)

Minuturi(1)

Se pune intr-un vas apa la fiert.Cind clocoteste se aduga 1lingura de otet de vin si ouale. SDe

0 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Chec sarat ca la bunica

Chec sarat ca la bunica

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga

21 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Interesanta reteta. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1/2 kg faina integrala
  • 1/2 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 2linguri de zahar
  • 1lingurita de sare
  • 21/2pahare apa calduta
  • 1/4 pahar de ulei
  • ptr umplutura
  • 2-3 oua fierte in coaja
  • 2-3 cepi
  • 1lingurita carcum 1lingurita camun
  • 1lingurita paprica dulce
  • 1/2 lingurita paprica iute
  • sare si piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Aperitive