autor:

Fara foto

» » Prajituri

Piinisoare imbracate in bezea

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
4 chifle, 150 g unt ( din care 20 g pentru uns forma), 1 pahar cu vin rosu, 1 lingura zahar, albusuri, 150 g zahar, 2 linguri marmelada, 1/2 lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza intr-o forma de portelan si se stropesc cu vinul fiert impreuna cu zaharul si scortisoara. Cind au absorbit tot vinul, se pun intr-o forma unsa cu unt, acoperite cu albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Se dau la cuptor pina se rumenesc albusurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piinisoare imbracate in bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Simeon al II-lea

Tarta Simeon al II-lea

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 chifle
  • 150 g unt ( din care 20 g pentru uns forma)
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 1 lingura zahar
  • albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri marmelada
  • 1/2 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si samburi de caise