autor:

Violeta 30

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Pilaf cu morcov

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
o cana orez, 3 cani de apa, 1 morcov mare ras, 1 ceapa mare, ulei, sare sau delikat, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se mesteca inainte de a scadea apa se va lipi orezul de fundul cratitei. Cand a scazut si s-a legat se adauga piperul. Se adauga patrunjel tocat deasupra, se opreste focul si se lasa la odihnit cateva minute cu capacul pus.

Este o garnitura potrivita pentru peşte, friptura sau se poate servi si simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pilaf cu morcov si soia.

Pilaf cu morcov si soia.

Intr-o craticioara punem orezul spalat,morcovul razuit ,cubul knorr,catelul de usturoi curatat de

13 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post
Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac

Se amesteca foarte bine uleiul ,zaharul si faina.Se adauga nuca si dovleacul ras pe razatoarea mare,

20 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dori Violette , 03 decembrie 2014

    Depinde de preferinta... de obicei se foloseste cel cu bob rotund (pe unele pungi de orez scrie pentru Pilaf).

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 28 noiembrie 2014

    cu ce orez iese mai bun pilaful?

  • Fara foto

    Dori Violette , 27 noiembrie 2014

    Am adaugat la ingrediente, si am specificat ;) Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei.

    • Fara foto

      Dumitru Craciun , 24 noiembrie 2014

      la pilaf se pune și ulei cam 2-3 linguri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Marinata de peste cu legume sote
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania