autor:

Violeta 30

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Pilaf cu morcov

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
o cana orez, 3 cani de apa, 1 morcov mare ras, 1 ceapa mare, ulei, sare sau delikat, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se mesteca inainte de a scadea apa se va lipi orezul de fundul cratitei. Cand a scazut si s-a legat se adauga piperul. Se adauga patrunjel tocat deasupra, se opreste focul si se lasa la odihnit cateva minute cu capacul pus.

Este o garnitura potrivita pentru peşte, friptura sau se poate servi si simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pilaf cu morcov si soia.

Pilaf cu morcov si soia.

Intr-o craticioara punem orezul spalat,morcovul razuit ,cubul knorr,catelul de usturoi curatat de

13 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Dori Violette , 03 decembrie 2014

    Depinde de preferinta... de obicei se foloseste cel cu bob rotund (pe unele pungi de orez scrie pentru Pilaf).

  • Dumitru Craciun , 28 noiembrie 2014

    cu ce orez iese mai bun pilaful?

  • Dori Violette , 27 noiembrie 2014

    Am adaugat la ingrediente, si am specificat ;) Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei.

    • Dumitru Craciun , 24 noiembrie 2014

      la pilaf se pune și ulei cam 2-3 linguri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • o cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 morcov mare ras
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare sau delikat
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Retete

din Retete de post

Cornulete cu Nutella Cornulete cu Nutella

Amestecam intai ingredientele lichide si apoi le adaugam pe cele uscate. Faina o adaugam treptat pana obtinem un aluat elastic care

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada de ciuperci cu hrisca (de post)