autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Pilaf cu praz de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
2 buc praz, o ceapa, 1/2 morcov sau un morcov potrivit, 3-4 felii de telina, 2 buc ardei gras (am folosit ardei congelat rosu, galben, verde), 200 g - 300 g ulei, sare, ,cimbru, patrunjel verde tocat marunt, , Pentru fiecare 100 g din fiecare leguma se pun 200g, orez - la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau supa de legume, , Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate..

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

26 voturi

Mod de preparare

Ceapa,prazul,morcovul,telina se curata,se spala ,se taie dupa caz cubulete, rondele sau julien si se fierb inabusit in ulei .Cand au inceput sa se inmoaie se adauga orezul ales si spalat foarte bine…Din cand in cand se mai adauga apa fiarta sau supa de legume,se potriveste de sare,piper,cimbru si se lasa sa fiarba pana incepe sa scada lichidul, sa se obtina consistenta dorita,iar orezul este fiert.Cand este gata se presara patrunjelul tocat deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post

"Shaworma" de post

Se toarna bulionul intr-un castronel se adauga 2 linguri uleiii, sare, piper, oregano, busuioc si

2 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de post
Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute. Dupa

12 voturi    14 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    Excelenta reteta si f buna Am adaugat 2 ciupercute taiate marunt o bucatica de pastarnac si 1 rosie Prazul da o finete nemaipomenita orezului Bravo bucataresei!

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Felicitari,e super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Imi place foarte mult prazul,iar la pilaf,intr-adevar ii da un gust mai deosebit...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Unii spun ca e usor sa gatesti orezul , Au mare dreptate, daca il prepari dupa o reteta prezentata de Valentina Ionita, nu ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Multumesc...

    • Fara foto

      Monica18 , 28 aprilie 2010

      gustos....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Anca iti multumesc mult pentru increderea acordata si ma bucur enorm ca ai preparat pilafelul ,dar mai ales ca ti-a si placut...Pilafelul tau arata super...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Va multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte buna reteta de post.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      merita incercat,mai ales ca suntem in perioada postului.felicitari pentru reteta

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      PIlaful tau este nemaipomenit pt post ......am sa il incerc si eu:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ma bucur ca iti place...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc pentru idei, Valentina. Super.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc Anca ...O sa-ti placa in mod sigur...

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      draga valentina,maine fac orezul cu praz si o sa l postez la retete incercate ca mi se pare tare bun O zi plina de bucurii!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc mult ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Bun, bun si frumos aranjat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      aspectuos si pt o carnivora ca mine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 buc praz
  • o ceapa
  • 1/2 morcov sau un morcov potrivit
  • 3-4 felii de telina
  • 2 buc ardei gras (am folosit ardei congelat rosu
  • galben
  • verde)
  • 200 g - 300 g ulei
  • sare, ,cimbru
  • patrunjel verde tocat marunt
  • Pentru fiecare 100 g din fiecare leguma se pun 200g
  • orez - la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau supa de legume
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate..

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca casei