Se pune orezul in apa timp de o jumatate de ora, ca sa se inmoaie. Apoi, se spala prazul si se alege doar partea alba, care se taie in bucati lungi de aprox. 5-6 cm. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tigaie, pe aragaz. Se caleste cateva minute, apoi se adauga prazul si se calesc impreuna 2-3 minute. Apoi, se adauga orezul si se acopera cu apa. Se lasa tigaia acoperita pe aragaz si se amesteca des, ca sa nu se lipeasca. Cand e orezul fiert, adaugam maslinele fara samburi. Se lasa cateva minute, apoi se ia tigaia de pe aragaz.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii