autor:

Fara foto

» » Retete de post

Pilaf de orez

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, tocata marunt, 5 catei de usturoi, taiati felii subtiri, 340 g varza verde, taiata În bucati de 1 cm, (circa 6 cani), 3/4 cana orez brun, 3/4 lingurita sare, conserva (540 g) naut, scurs si spalat, 1 cana rosii din conserva, taiate bucati,, Împreuna cu sucul lor, 3/4 cana stafide

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se Încalzeste uleiul la foc
potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc,
amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa
este frageda.
Se adauga varza; se acopera si se prajeste
5 minute sau pâna când varza Începe sa se moaie.
Se adauga orezul brun, 2 cani cu apa si sarea. Se
face focul mic; se acopera si se fierb 25 de minute
sau pâna când orezul este aproape facut.
Se adauga nautul, rosiile si stafidele; se pun la
fiert. Când dau În clocot, se face focul mic; se
acopera si se fierb 10 minute sau pâna când orezul
este fraged.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu pulpe de pui

Pilaf de orez cu pulpe de pui

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei. Ceapa se curata si se taie

77 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • tocata marunt
  • 5 catei de usturoi
  • taiati felii subtiri
  • 340 g varza verde
  • taiata În bucati de 1 cm
  • (circa 6 cani)
  • 3/4 cana orez brun
  • 3/4 lingurita sare
  • conserva (540 g) naut
  • scurs si spalat
  • 1 cana rosii din conserva
  • taiate bucati,
  • Împreuna cu sucul lor
  • 3/4 cana stafide

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saratele de post cu masline Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de fasole verde