autor:

susu

» » Retete de post

Pilaf de urzici

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare), 1 cana de orez, 2 cepe, catei de usturoi, curry, boia, 3 cani zeama de urzici, ulei de masline, sunculita facultativ

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul zdrobit, se adauga orezul si apoi urzicile tocate. Punem si condimente si adaugam zeama de la urzicile fierte. Lasam sa se umfle orezul si putem da la cuptor sa scada. Este bun atat cald cat si rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pateuri cu branza vegetala

Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete

115 voturi    7 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ovidiu , 26 ianuarie 2020

    E f bun pt anemie

  • Fara foto

    Gucea Valentina Mirabela , 22 aprilie 2015

    acum voi incerca si eu!!!

  • Fara foto

    Danut Rusu , 22 martie 2014

    este bun de tot sa mananci urzici si mai ales sa bei zeama pt acesta perioada

    • Fara foto

      Lovin Veronica , 20 martie 2014

      este bun de tot sa mananci urzici si mai ales sa bei zeama pt acesta perioada

    • Fara foto

      Rodica Iscu , 20 martie 2014

      am facut deja este f. gustos si bun.....

    • Fara foto

      Bostan Ion-Aurica , 18 martie 2014

      mai bun nici ca se putea,pt noi care pastem..si ne dorim mereu tineri,cu sange curat..roman daca esti e imposibil sa nu mananci...retete ca la bunica,odata cu venirea primaveri..BRAVO!NU UITATI RETETELE DE ACASA...ROMANESTI.

    • Fara foto

      Tudur Iovu , 17 martie 2014

      este bun de tot sa mananci urzici si mai ales sa bei zeama pt acesta perioada

    • Fara foto

      Gabriela Putici , 17 martie 2014

      foarte sanatos..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare)
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • catei de usturoi
  • curry
  • boia
  • 3 cani zeama de urzici
  • ulei de masline
  • sunculita facultativ

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci
Fara foto

Ovidiu

E f bun pt anemie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Baghetă cu măr, țelină și hrean