autor:

susu

» » Retete de post

Pilaf de urzici

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare), 1 cana de orez, 2 cepe, catei de usturoi, curry, boia, 3 cani zeama de urzici, ulei de masline, sunculita facultativ

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul zdrobit, se adauga orezul si apoi urzicile tocate. Punem si condimente si adaugam zeama de la urzicile fierte. Lasam sa se umfle orezul si putem da la cuptor sa scada. Este bun atat cald cat si rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Orez cu legume

Orez cu legume

Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie punem ulei si sotam usor ceapa. Adaugam

9 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare. Turnam

49 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gucea Valentina Mirabela , 22 aprilie 2015

    acum voi incerca si eu!!!

  • Fara foto

    Danut Rusu , 22 martie 2014

    este bun de tot sa mananci urzici si mai ales sa bei zeama pt acesta perioada

  • Fara foto

    Lovin Veronica , 20 martie 2014

    este bun de tot sa mananci urzici si mai ales sa bei zeama pt acesta perioada

    • Fara foto

      Rodica Iscu , 20 martie 2014

      am facut deja este f. gustos si bun.....

    • Fara foto

      Bostan Ion-Aurica , 18 martie 2014

      mai bun nici ca se putea,pt noi care pastem..si ne dorim mereu tineri,cu sange curat..roman daca esti e imposibil sa nu mananci...retete ca la bunica,odata cu venirea primaveri..BRAVO!NU UITATI RETETELE DE ACASA...ROMANESTI.

    • Fara foto

      Tudur Iovu , 17 martie 2014

      este bun de tot sa mananci urzici si mai ales sa bei zeama pt acesta perioada

    • Fara foto

      Gabriela Putici , 17 martie 2014

      foarte sanatos..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare)
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • catei de usturoi
  • curry
  • boia
  • 3 cani zeama de urzici
  • ulei de masline
  • sunculita facultativ

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Fasole galbena cu rosii si usturoi