Pinguin mering

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g lapte cu cacao
  • 6 cuiburi de mering
  • 6 meringi rotunzi
  • tub de glazura alba
  • tub de glazura galbena
  • 12 bomboane de ciocolata plate
  • frisca la tub

Mod de preparare

1. Se rupe ciocolata in cuburi si se asaza intr-un bol mic, rezistent la caldura. Acesta se asaza intr-o baie de apa fierbinte. Se lasa la topit timp de 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza.

2. Cu ajutorul unui cleste, se scufunda fiecare mering in ciocolata si se creeaza forme ovale pe lateral. Se asaza meringul la racit, pe un gratar.

3. Capul pinguinului se realizeaza scufundand meringii rotunzi in ciocolata, dar lasand centrul neacoperit. Capul pinguinului se lipeste de corp cu putina glazura.

4. Se orneaza cu glazura galbena in chip de cioc, in mijlocul fetei, iar la baza se adauga doua labute. Se puncteaza cu glazura alba doua bomboane de ciocolata si se folosesc drept ochi.

5. Pinguinii meringi se asaza pe spate pe gratarul de racit pana cand se intareste ciocolata (aproximativ 20 de minute). Se agita tubul de frisca si se umple centrul cuiburilor de mering cu frisca, obtinunadu-se o burtica pufoasa. Se servesc cu multa pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise