autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pinguin mering

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
100 g lapte cu cacao, 6 cuiburi de mering, 6 meringi rotunzi, tub de glazura alba, tub de glazura galbena, 12 bomboane de ciocolata plate, frisca la tub

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se rupe ciocolata in cuburi si se asaza intr-un bol mic, rezistent la caldura. Acesta se asaza intr-o baie de apa fierbinte. Se lasa la topit timp de 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza.
2. Cu ajutorul unui cleste, se scufunda fiecare mering in ciocolata si se creeaza forme ovale pe lateral. Se asaza meringul la racit, pe un gratar.
3. Capul pinguinului se realizeaza scufundand meringii rotunzi in ciocolata, dar lasand centrul neacoperit. Capul pinguinului se lipeste de corp cu putina glazura.
4. Se orneaza cu glazura galbena in chip de cioc, in mijlocul fetei, iar la baza se adauga doua labute. Se puncteaza cu glazura alba doua bomboane de ciocolata si se folosesc drept ochi.
5. Pinguinii meringi se asaza pe spate pe gratarul de racit pana cand se intareste ciocolata (aproximativ 20 de minute). Se agita tubul de frisca si se umple centrul cuiburilor de mering cu frisca, obtinunadu-se o burtica pufoasa. Se servesc cu multa pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pinguin mering" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Nopti libaneze-“Layali libnan”

Nopti libaneze-“Layali libnan”

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc

10 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g lapte cu cacao
  • 6 cuiburi de mering
  • 6 meringi rotunzi
  • tub de glazura alba
  • tub de glazura galbena
  • 12 bomboane de ciocolata plate
  • frisca la tub

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu banane si ciocolata a la Violeta's