autor:

Janett

» » , Prajituri, Torturi

Piscotel cu fantezie

Autor: Janett (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Janett (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Ingrediente
piscotele cat incap pe fundul tavii si dupa preferinta in branza, 250-300 gr branza de vaca,, 1 ou,, 1 lingurita esenta lamaie,, 1 lingurita esenta vanilie,, coaja de la o lamaie,, 4 linguri zahar,, 300 ml frisca lichida(Creme Patisserie firma Meggle),, 1 plic gelatina 10 gr maruntita alba dr Oetker., ciocolata alba rasa pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul se adauga la branza impreuna cu esentele, coaja de lamaie si 2 linguri de zahar si se omogenizeaza. Albusul se bate cu un strop de sare pana se intareste. Se adauga celelalte 2 linguri de zahar ramase si se mai bate putin, apoi se amesteca cu compozitia cu branza de mai sus. Frisca se bate spuma tare. Gelatina hidratata se incalzeste foarte putin amestecand incontinu doar pana ce se topeste (nu se infierbanta altfel nu mai are efect) si se adauga la frisca si se mai bate putin pana redevine o spuma consistenta. Branza o adaugam la jumatate din frisca si le omogenizam pana devine cremoasa.

Luam o forma detasabila de tort rotund si asezam piscoturile in asa fel incat sa acopere cat mai mult din fundul formei. Crema de branza se niveleaza frumos apoi mai punem in asa fel piscoturile ca fiecare felie de tort sa aiba un piscot de-a lungul feliei. Jumatatea cealalta de frisca se mai bate putin sa-si recapete starea de spuma fina (deoarece gelatina lucreaza) o nivelam peste piscoturi si o presaram cu ce avem, dupa fantezie (ex: ciocolata alba rasa, fructe de padure, capsuni....).

Forma o acoperim cu folie si o asezam pe timp de o ora in congelator sau 3 ore in frigider daca am pus fructe deasupra. Inainte de servire, cu un cutit desprindem tortul de marginea formei si-l taiem cu un cutit ascutit in 8 parti egale (in jumatate,in patru,apoi fiecare parte in doua).
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotel cu fantezie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort palarie

Tort palarie

Blat : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul,

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul

13 voturi    15 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • piscotele cat incap pe fundul tavii si dupa preferinta in branza
  • 250-300 gr branza de vaca,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita esenta lamaie,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 4 linguri zahar,
  • 300 ml frisca lichida(Creme Patisserie firma Meggle),
  • 1 plic gelatina 10 gr maruntita alba dr Oetker.
  • ciocolata alba rasa pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Janett
Piscotele de casa-babapiskota.

Piscotele de casa-babapiskota.

Se prepara exact ca un pandispan! Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ruladă de bezea cu căpşuni