autor:

Janett

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Piscotele de casa-babapiskota.

Autor: Janett (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Janett (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Ingrediente
4 buc.oua, 120gr faina,, 120 gr zahar,, 1 plic vanilie dr Oetker,, 1 lingurita esenta de rom,, 1 lingurita esenta de vanilie,, un varf de cutit de praf de copt, zahar praf vanilat pentru presarat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prepara exact ca un pandispan!

Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un strop de sare pana devine tari apoi adaugam restul de zahar si batem mai departe. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cu grija, treptat la galbenusul amestecat finut cu albusul. Amestecam cu o lingura de lemn din exterior spre centru, invartind castronasul pana toate se omogenizeaza fara a se rupe albusul.

Aceasta compozitie se pune intr o punga de ornat si pe o tava tapetata cu hartie se formeaza piscotele lungi dupa preferinta si presaram cu zahar praf vanilat pentru a se topi pe piscot inaite de coacere. Intre timp, punem cuptorul la incalzit la 160 C.

Cand cuptorul este cald se pune la copt: pe program ventilat 160 C pe 12 minute, pe program simplu 180 C pe 10 minute.

Se coace doar pana devine putin maroniu la margini,nu va speriati ca ramane necopt,daca l mai lasati in cuptor,nu ramane moale si pufos!

Dupa racire,se presara cu zahar praf vanilat.
Cand scoatem piscoturile din cuptor sunt putin lipite de hartie datorita zaharului presarat, dar cu grija, cu ajutorul unui cutit sau spaclu se poate desprinde frumos. Spaclu se gaseste la orice magazin cu scule si este de mare ajutor in bucatarie! Bafta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotele de casa-babapiskota." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisiori

Melcisiori

Pentru blatul de vanilie 1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Se bat albusurile spuma , se

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Chec de ciocolata glazurat

Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 buc.oua
  • 120gr faina,
  • 120 gr zahar,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zahar praf vanilat pentru presarat.

Raporteaza reteta

Retete
de Janett
Piscotel cu fantezie

Piscotel cu fantezie

Punem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu fructe de padure