autor:

Janett

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Piscotele de casa-babapiskota.

Autor: Janett (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Janett (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2012

Ingrediente
4 buc.oua, 120gr faina,, 120 gr zahar,, 1 plic vanilie dr Oetker,, 1 lingurita esenta de rom,, 1 lingurita esenta de vanilie,, un varf de cutit de praf de copt, zahar praf vanilat pentru presarat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prepara exact ca un pandispan!

Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un strop de sare pana devine tari apoi adaugam restul de zahar si batem mai departe. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cu grija, treptat la galbenusul amestecat finut cu albusul. Amestecam cu o lingura de lemn din exterior spre centru, invartind castronasul pana toate se omogenizeaza fara a se rupe albusul.

Aceasta compozitie se pune intr o punga de ornat si pe o tava tapetata cu hartie se formeaza piscotele lungi dupa preferinta si presaram cu zahar praf vanilat pentru a se topi pe piscot inaite de coacere. Intre timp, punem cuptorul la incalzit la 160 C.

Cand cuptorul este cald se pune la copt: pe program ventilat 160 C pe 12 minute, pe program simplu 180 C pe 10 minute.

Se coace doar pana devine putin maroniu la margini,nu va speriati ca ramane necopt,daca l mai lasati in cuptor,nu ramane moale si pufos!

Dupa racire,se presara cu zahar praf vanilat.
Cand scoatem piscoturile din cuptor sunt putin lipite de hartie datorita zaharului presarat, dar cu grija, cu ajutorul unui cutit sau spaclu se poate desprinde frumos. Spaclu se gaseste la orice magazin cu scule si este de mare ajutor in bucatarie! Bafta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotele de casa-babapiskota." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi

7 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Chec cu cacao, stafide si mac

Chec cu cacao, stafide si mac

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 buc.oua
  • 120gr faina,
  • 120 gr zahar,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zahar praf vanilat pentru presarat.

Raporteaza reteta

Retete
de Janett
Piscotel cu fantezie

Piscotel cu fantezie

Punem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti sandwich cu inghetata