autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Piscoturi

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
4 oua, 1 cana zahar, 7 linguri ulei, 1 pliculet amoniac, esente, faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se adauga peste galbenusuri.
Se amesteca bine, se pune amoniacul, esenta si faina cat sa iasa o compozitie tare (nu vartoasa) care sa poata fi intinsa.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se fac forme care se coc in tava tapetata cu faina sau pe hartie de copt.
De preferat in timpul coacerii sa nu se deschida usa cuptorului deoarece piscoturile nu mai cresc.
Se pudreaza cu zahar sau se glazureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun
Tort cu piscoturi iaurt si capsune

Tort cu piscoturi iaurt si capsune

Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba. Lasati

19 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    ce bine arata...salvata reteta...trebe sa o fac si eu!Bravo!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte apetisante!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Cred ca sunt foarte fragede si bune.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Ce frumos arata.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet amoniac
  • esente
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

36 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bine arata...salvata reteta...trebe sa o fac si eu!Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Galuste cu prune Vero