autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Piscoturi

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
4 oua, 1 cana zahar, 7 linguri ulei, 1 pliculet amoniac, esente, faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se adauga peste galbenusuri.
Se amesteca bine, se pune amoniacul, esenta si faina cat sa iasa o compozitie tare (nu vartoasa) care sa poata fi intinsa.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se fac forme care se coc in tava tapetata cu faina sau pe hartie de copt.
De preferat in timpul coacerii sa nu se deschida usa cuptorului deoarece piscoturile nu mai cresc.
Se pudreaza cu zahar sau se glazureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inghetata cu piscoturi

Inghetata cu piscoturi

Intr-un vas se toarna 200 ml lapte rece de la frigider. Atentie: laptele trebuie inainte fiert si

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    ce bine arata...salvata reteta...trebe sa o fac si eu!Bravo!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte apetisante!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Cred ca sunt foarte fragede si bune.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Ce frumos arata.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet amoniac
  • esente
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bine arata...salvata reteta...trebe sa o fac si eu!Bravo!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pateuri cu branza