autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Piscoturi pufoase

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
5 oua, 10 linguri zahar (aprox 200 g), 10 linguri faina (aprox 200 g), 5 linguri ulei, 1 varf de lingurita cu sare, 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, stafide, rahat, zahar farin

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul.



Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aproximativ 1 minut).



Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu. Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.



Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor. Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu. Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.



Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!



Sa le gatiti pentru cei dragi!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Harise de nuca de cocos(specific arab)

Harise de nuca de cocos(specific arab)

Dulciurile arabesti sint,de obicei f.dulci;se foloseste un sirop,facut din zahar si apa. Incepem

13 voturi    23 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Kodrit Kadir cu capsuni

Tort Kodrit Kadir cu capsuni

Caramelul: Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (aprox 200 g)
  • 10 linguri faina (aprox 200 g)
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide
  • rahat
  • zahar farin

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cookies