Piscoturi pufoase

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piscoturi pufoase

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (aprox 200 g)
  • 10 linguri faina (aprox 200 g)
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie, stafide, rahat
  • zahar farin

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul.

Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aproximativ 1 minut).

Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu. Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.

Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor. Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu. Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.

Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!

Sa le gatiti pentru cei dragi!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor