autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 2 1/2 pahare faina, 1/2 pahar de zahar, 2 galbenuse, 1/4pahar brandy, lapte sau suc de portocale, 1lingurita esenta de vanilie, 1lingura coaja rasa de lamaie, putina sare, 200 gr de margarina, , Pentru crema de ciocolata:, , 100 gr de ciocolata amaruie, 2 - 3 linguri pline cu cacao, 1/2 pahar apa, 3/4 pahar zahar, 200 gr unt sau margarina, 4 galbenusuri, 200 gr de nuci pentru ornare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, galbenusele si restul ingredientelor, untul taiat bucatele si se amesteca cu mana pana se formeaza aluatul si se framinta putin. Daca este prea lipicios, se adauga putina faina. Se poate folosi de indata dar, daca este prea moale, se poate inveli in naylon si se lasa cel putin o ora la frigider.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se scot forme cu un pahar cu gura mare care trebuie sa fie egale. Se coc la 180 de grade pe o tava cu pergament si cind sunt aurii, se scot si se lasa sa se raceasca.



Crema:



Intr-o craticioara cu fund gros se pune zaharul, apa si cacao si se amesteca intai la rece, dupa care se da la foc potrivit si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca continuu iar cand incepe sa fiarba facem focul mic si lasam sa mai fiarba inca 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se dizolva complet dupa care se adauga galbenusele unul cite unul.

Cind totul s-a cuprins in crema o lasam la rece citeva ore sau chiar o noapte.

Pe o farfurie plata turnam nuca macinata, luam un piscot, ungem cu crema pana in margine, adaugam alt piscot deasupra si tavalim prin nuca. Sunt foarte gustoase si se mentin bine citeva zile in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcake marmotat

Cupcake marmotat

Incalzim cuptorul la 170 de grade. In bolul mixerului punem untul cu zaharul si amestecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema

Rulada cu crema

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Delicios....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Sunt tare gustoase...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Orice fursec umplut cu crema de ciocolata, e minunat de bun

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Eu prefer sa fac alautul cu suc de portocala caci da aroma piscoturilor.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Cred ca e foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 1/2 pahare faina
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 galbenuse
  • 1/4pahar brandy
  • lapte sau suc de portocale
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 1lingura coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • 200 gr de margarina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 gr de ciocolata amaruie
  • 2 - 3 linguri pline cu cacao
  • 1/2 pahar apa
  • 3/4 pahar zahar
  • 200 gr unt sau margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr de nuci pentru ornare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

Delicios....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Orez cu lapte