autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Pisicute

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Pentru 20 de pisicute:, , 1. trei sferturi cana de unt topit (nu am cantarit dar cred ca vine in jur de 160 de gr unt solid), 2. o cana de zahar, 3. 2 oua, 4. 2 cani si un sfert de faina, 5. o cana fulgi de ovaz, 6. o lingurita praf de copt, 7. jumatate de lingurita de sare, 8. o lingurita esenta de vanilie, 9. 70 gr ciocolata amaruie, 10. fulgi de ciocolata, 11. bomboane rosii sau creioane cu glazura de zahar Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Untul se topeste la bain-marie, apoi se bate cu zaharul, pana capata un aspect cremos. Se adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Se pune si esenta de vanilie. Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea si apoi le inglobezi si pe ele. Se adauga fulgii de ovaz ( mie imi ramasesera de la baghetele cu ovaz si miere) si se framanta totul bine. Daca simti ca mai e nevoie, mai poti pune putina faina in ploaie. Aluatul trebuie sa fie moale, untos, putin lipicios la atingere dar sa se desprinda cu usurinta de marginile vasului iar acesta sa ramana curat. Aluatul astfel obtinut se imparte in doua. Intr-o jumatate se amesteca ciocolata topita la bain-marie.

Aluatul deschis la culoare se ruleaza sul, cam de 20 de cm lungime. Nu-i nicio regula fixa, cat de gros sa fie sulul, dar aceea va deveni fata pisicutelor, cum vezi in poze. Aluatul inchis la culoare se pune intre doua foi de copt (il vei intinde mai usor asa). Se intinde cu facaletul, ajustandu-i si cu mana forma, intr-un patrat cu latura de 20 de cm. Foaie de copt de deasupra se da la o parte. Peste foaia de aluat se pune sulul, se ruleaza (ajutandu-te de hartia de copt de dedesubt ca sa ridici marginile foii de aluat si sa poti rula) impreuna cat mai strans si se da la frigider 2-3 ore. Se taie apoi rondele de 1 cm grosime, se modeleaza urechile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Nu vor creste prea mult la cuptor dar e bine sa le pui la o distanta de 4-5 cm.

Se pun la cuptorul preincalzit, la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 10 min. Cat sunt inca fierbinti, se infig fulgii de ciocolata pe post de ochi, apoi se lasa la racit pe un gratar. Se deseneaza nasul si mustatile si gata pisicutele!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pisicute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Amestecam branza cu zaharul,oul, coaja de lamaie si vanilia apoi adaugam faina si grisul. Modelam

39 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costache Lavinia , 30 mai 2014

    O sa le incerc!

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 30 ianuarie 2014

    Foarte aratoase Pisicesti de frumoase

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Grozave***** Felicitari!!!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      Multumesc :) !

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      ce dulcinele sunt! Felicitai!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Camelia, "de trandafiri"? :) Nu sunt atat de migaloase pe cat par, sa le incercati :) !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Sunt o dulceata!!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Ce mult imi plac ha,ha...sant asa frumisele si bune yumi,yumi. Felicitari ! *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Eu am un motãnel scump:) Tare frumoase au iesit, felicitãri!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Mimo, sunt totusi stilizate si hazlii. Nu sunt vii. Uite, a iesit si rima :). Adriana, te pup, iti multumesc ca-mi urmaresti retetele si-ti plac.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      ce bine arata pisicutele tale!

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Arată foarte bine, dar mi-ar fi greu să le mănânc. Îmi plac prea mult pisicile...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru 20 de pisicute:
  • 1. trei sferturi cana de unt topit (nu am cantarit dar cred ca vine in jur de 160 de gr unt solid)
  • 2. o cana de zahar
  • 3. 2 oua
  • 4. 2 cani si un sfert de faina
  • 5. o cana fulgi de ovaz
  • 6. o lingurita praf de copt
  • 7. jumatate de lingurita de sare
  • 8. o lingurita esenta de vanilie
  • 9. 70 gr ciocolata amaruie
  • 10. fulgi de ciocolata
  • 11. bomboane rosii sau creioane cu glazura de zahar Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Grozave***** Felicitari!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Brioșe cu iaurt și lămâie