Pisicute

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie
Pisicute

Ingrediente

  • Pentru 20 de pisicute:
  • 1. trei sferturi cana de unt topit (nu am cantarit dar cred ca vine in jur de 160 de gr unt solid)
  • 2. o cana de zahar
  • 3. 2 oua
  • 4. 2 cani si un sfert de faina
  • 5. o cana fulgi de ovaz
  • 6. o lingurita praf de copt
  • 7. jumatate de lingurita de sare
  • 8. o lingurita esenta de vanilie
  • 9. 70 gr ciocolata amaruie
  • 10. fulgi de ciocolata
  • 11. bomboane rosii sau creioane cu glazura de zahar Dr. Oetker

Mod de preparare

Untul se topeste la bain-marie, apoi se bate cu zaharul, pana capata un aspect cremos. Se adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Se pune si esenta de vanilie. Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea si apoi le inglobezi si pe ele. Se adauga fulgii de ovaz ( mie imi ramasesera de la baghetele cu ovaz si miere) si se framanta totul bine. Daca simti ca mai e nevoie, mai poti pune putina faina in ploaie. Aluatul trebuie sa fie moale, untos, putin lipicios la atingere dar sa se desprinda cu usurinta de marginile vasului iar acesta sa ramana curat. Aluatul astfel obtinut se imparte in doua. Intr-o jumatate se amesteca ciocolata topita la bain-marie.

Aluatul deschis la culoare se ruleaza sul, cam de 20 de cm lungime. Nu-i nicio regula fixa, cat de gros sa fie sulul, dar aceea va deveni fata pisicutelor, cum vezi in poze. Aluatul inchis la culoare se pune intre doua foi de copt (il vei intinde mai usor asa). Se intinde cu facaletul, ajustandu-i si cu mana forma, intr-un patrat cu latura de 20 de cm. Foaie de copt de deasupra se da la o parte. Peste foaia de aluat se pune sulul, se ruleaza (ajutandu-te de hartia de copt de dedesubt ca sa ridici marginile foii de aluat si sa poti rula) impreuna cat mai strans si se da la frigider 2-3 ore. Se taie apoi rondele de 1 cm grosime, se modeleaza urechile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Nu vor creste prea mult la cuptor dar e bine sa le pui la o distanta de 4-5 cm.

Se pun la cuptorul preincalzit, la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 10 min. Cat sunt inca fierbinti, se infig fulgii de ciocolata pe post de ochi, apoi se lasa la racit pe un gratar. Se deseneaza nasul si mustatile si gata pisicutele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise