-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 1- 2 oră înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.
-Se freacă/mixează untul împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilinat până când devine o cremă spumoasă.
-Se adaugă pe rând ouăle, romul, coaja de portocale, se mixează bine după fiecare, apoi se incorporează făina și migdalele măcinate, rezultând o cremă consistentă.
-Din cele două foi de aluat se decupează două discuri egale cu diametrul 26-28 cm.
-Se așează unul dintre discuri fie direct în tava tapetată cu hârtie de copt, fie doar pe hârtia de copt pe blatul de lucru, urmând ca după montare să mutăm plăcinta cu hârtia de copt în tavă.
-Se întinde crema de migdale în centru discului, lăsând pe margine o bandă liberă de cca. 2 cm, care se unge cu oul bătut.
-Se așează deasupra cel de-al doilea disc de aluat, presând bine cu degetele pe marginea de 2 cm pentru a se lipi foarte bine.
-Se unge cu ou bătut, se acoperă cu folie alimentară și se dă plăcinta la rece, în frigider pentru cca. 1 oră.
-După 1 oră se scoate plăcinta din frigider, se unge iar cu ou bătut și cu ajutorul unui cuțit ascuțit se face o gaură mică în centru, iar de acolo se începe trasarea unor linii curbe (în formă de ”S”) prin tăiere ușoară a aluatului. Trebuie avut grijă să nu străpungeți aluatul prea tare și să ajungeți la cremă, deoarece la coacere, aceasta se va prelinge, iar plăcinta poate avea un aspect inestetic.
-Se încinge cuptorul la 230 grd. C.
-Se unge plăcinta din nou cu restul de ou, se mută cu hârtia de copt în tavă, se bagă în cuptorul încins, unde se lasă până începe să se coloreze ușor și crește frumos, respectiv cca. 10 minute (depinde de cuptor).
-Dupa 10 minute se reduce temperatura cuptorului la 200 grd.C și se coace plăcinta cca. 25 minute (depinde de cuptor), sau până când aceasta s-a rumenit frumos.
-Când este gata, se scoate tava din cuptor, se presară plăcinta cu zahăr pudră și se lasă să se răcească câteva ore, până când crema se întărește. Este bine să pregatim această plăcintă de pe o zi pe alta.
-Când este complet rece, plăcinta se porționează, se pudrează cu zahăr, iar noi ne putem bucura pe deplin de savoarea și aroma ei.
Poftă bună!
Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii