autor:

Victoria Gabriela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pithiviers - Placinta cu crema de migdale

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
&bull1 pachet aluat foietaj - 800 gr., &bull140 gr. unt, &bull140 gr.zahăr pudră, &bull140 gr. migdale măcinate fin, &bull1 lingură făină, &bull2 ouă + 1 ou pentru uns deasupra, &bull1 plic zahăr vanilinat, &bull2 linguri de rom sau 1-2 fiole esență rom (după gust), &bullcoaja rasă de la 1 portocală, &bullopțional: zahăr pudră pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 1- 2 oră înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

-Se freacă/mixează untul împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilinat până când devine o cremă spumoasă.

-Se adaugă pe rând ouăle, romul, coaja de portocale, se mixează bine după fiecare, apoi se incorporează făina și migdalele măcinate, rezultând o cremă consistentă.

-Din cele două foi de aluat se decupează două discuri egale cu diametrul 26-28 cm.

-Se așează unul dintre discuri fie direct în tava tapetată cu hârtie de copt, fie doar pe hârtia de copt pe blatul de lucru, urmând ca după montare să mutăm plăcinta cu hârtia de copt în tavă.

-Se întinde crema de migdale în centru discului, lăsând pe margine o bandă liberă de cca. 2 cm, care se unge cu oul bătut.

-Se așează deasupra cel de-al doilea disc de aluat, presând bine cu degetele pe marginea de 2 cm pentru a se lipi foarte bine.

-Se unge cu ou bătut, se acoperă cu folie alimentară și se dă plăcinta la rece, în frigider pentru cca. 1 oră.

-După 1 oră se scoate plăcinta din frigider, se unge iar cu ou bătut și cu ajutorul unui cuțit ascuțit se face o gaură mică în centru, iar de acolo se începe trasarea unor linii curbe (în formă de ”S”) prin tăiere ușoară a aluatului. Trebuie avut grijă să nu străpungeți aluatul prea tare și să ajungeți la cremă, deoarece la coacere, aceasta se va prelinge, iar plăcinta poate avea un aspect inestetic.

-Se încinge cuptorul la 230 grd. C.

-Se unge plăcinta din nou cu restul de ou, se mută cu hârtia de copt în tavă, se bagă în cuptorul încins, unde se lasă până începe să se coloreze ușor și crește frumos, respectiv cca. 10 minute (depinde de cuptor).

-Dupa 10 minute se reduce temperatura cuptorului la 200 grd.C și se coace plăcinta cca. 25 minute (depinde de cuptor), sau până când aceasta s-a rumenit frumos.

-Când este gata, se scoate tava din cuptor, se presară plăcinta cu zahăr pudră și se lasă să se răcească câteva ore, până când crema se întărește. Este bine să pregatim această plăcintă de pe o zi pe alta.

-Când este complet rece, plăcinta se porționează, se pudrează cu zahăr, iar noi ne putem bucura pe deplin de savoarea și aroma ei.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pithiviers - Placinta cu crema de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Unt de nuci

Unt de nuci

Nucile, se coc la 140 grade, până se rumenesc putin. Se pun în blender şi se adaugă apa şi

9 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca fara coca

Pasca fara coca

Stafidele se hidrateaza in coniac si rom. Sofranul se desface in putina apa calda sau esenta dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • &bull1 pachet aluat foietaj - 800 gr.
  • &bull140 gr. unt
  • &bull140 gr.zahăr pudră
  • &bull140 gr. migdale măcinate fin
  • &bull1 lingură făină
  • &bull2 ouă + 1 ou pentru uns deasupra
  • &bull1 plic zahăr vanilinat
  • &bull2 linguri de rom sau 1-2 fiole esență rom (după gust)
  • &bullcoaja rasă de la 1 portocală
  • &bullopțional: zahăr pudră pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

14 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)