autor:

Victoria Gabriela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pithiviers - Placinta cu crema de migdale

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
&bull1 pachet aluat foietaj - 800 gr., &bull140 gr. unt, &bull140 gr.zahăr pudră, &bull140 gr. migdale măcinate fin, &bull1 lingură făină, &bull2 ouă + 1 ou pentru uns deasupra, &bull1 plic zahăr vanilinat, &bull2 linguri de rom sau 1-2 fiole esență rom (după gust), &bullcoaja rasă de la 1 portocală, &bullopțional: zahăr pudră pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 1- 2 oră înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

-Se freacă/mixează untul împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilinat până când devine o cremă spumoasă.

-Se adaugă pe rând ouăle, romul, coaja de portocale, se mixează bine după fiecare, apoi se incorporează făina și migdalele măcinate, rezultând o cremă consistentă.

-Din cele două foi de aluat se decupează două discuri egale cu diametrul 26-28 cm.

-Se așează unul dintre discuri fie direct în tava tapetată cu hârtie de copt, fie doar pe hârtia de copt pe blatul de lucru, urmând ca după montare să mutăm plăcinta cu hârtia de copt în tavă.

-Se întinde crema de migdale în centru discului, lăsând pe margine o bandă liberă de cca. 2 cm, care se unge cu oul bătut.

-Se așează deasupra cel de-al doilea disc de aluat, presând bine cu degetele pe marginea de 2 cm pentru a se lipi foarte bine.

-Se unge cu ou bătut, se acoperă cu folie alimentară și se dă plăcinta la rece, în frigider pentru cca. 1 oră.

-După 1 oră se scoate plăcinta din frigider, se unge iar cu ou bătut și cu ajutorul unui cuțit ascuțit se face o gaură mică în centru, iar de acolo se începe trasarea unor linii curbe (în formă de ”S”) prin tăiere ușoară a aluatului. Trebuie avut grijă să nu străpungeți aluatul prea tare și să ajungeți la cremă, deoarece la coacere, aceasta se va prelinge, iar plăcinta poate avea un aspect inestetic.

-Se încinge cuptorul la 230 grd. C.

-Se unge plăcinta din nou cu restul de ou, se mută cu hârtia de copt în tavă, se bagă în cuptorul încins, unde se lasă până începe să se coloreze ușor și crește frumos, respectiv cca. 10 minute (depinde de cuptor).

-Dupa 10 minute se reduce temperatura cuptorului la 200 grd.C și se coace plăcinta cca. 25 minute (depinde de cuptor), sau până când aceasta s-a rumenit frumos.

-Când este gata, se scoate tava din cuptor, se presară plăcinta cu zahăr pudră și se lasă să se răcească câteva ore, până când crema se întărește. Este bine să pregatim această plăcintă de pe o zi pe alta.

-Când este complet rece, plăcinta se porționează, se pudrează cu zahăr, iar noi ne putem bucura pe deplin de savoarea și aroma ei.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pithiviers - Placinta cu crema de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tarte cu fructe

tarte cu fructe

aluatul de tarte se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul

11 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • &bull1 pachet aluat foietaj - 800 gr.
  • &bull140 gr. unt
  • &bull140 gr.zahăr pudră
  • &bull140 gr. migdale măcinate fin
  • &bull1 lingură făină
  • &bull2 ouă + 1 ou pentru uns deasupra
  • &bull1 plic zahăr vanilinat
  • &bull2 linguri de rom sau 1-2 fiole esență rom (după gust)
  • &bullcoaja rasă de la 1 portocală
  • &bullopțional: zahăr pudră pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Petits chinois